Välkommen hit till min blogg



fredag 30 april 2010

Lycka

Lycka för mig , en trädgårdsälskare , kan vara mycket…


En dubbel rosa blåsippa i knopp


att det har börjat gro i trädgården


allium victoralis tittar upp...det finns nog ingen tjäle för det går fort nu..


Ett paket med brevbäraren som innehåller snödroppar

tack ibs och ingmarie för era paket...
 


Ett besök i handelsträdgård

en fin soffa som jag inte skulle säga nej till


en fin korg...rostig!!


fågelbur och rostig..mmmm


några sköna grodor

 
Att kolla vad som grott och skola om i flera timmar


Allt detta har förgyllt min dag idag…


måndag 26 april 2010

YES äntligen har det börjat...

Nu har det även börjat spira i mina rabatter i Piteå. Idag upptäckte jag en Blåstjärna i knopp och att den rosa blåsippan också är i knopp.

Det är så kul nu och gå omkring och titta i trädgården, för varje dag som går har jag mindre snö och mera av mina rabatter syns.

här har pallkragarna och lappskogen vuxit fram..jag sätter ner frösådder och krukade i dom på hösten.

Jag har blivit rik på jord också, var och köpte 10 säckar jord på Granngården, jag har ingen kula eller släp och det är inte alltid man får hjälp med att få hem jord just då man själv vill. Så därför har jag börjat köpa påsjord som jag själv kan hämta.

redo!!!!

men det säkraste vårtecknet i Piteå är då flyttfåglarna kommer till Öjebyn .Det brukar stå många fågelskådare där och kolla.
 

torsdag 22 april 2010

Amaranthus skog

Jag gillar amaranthus och sår dom för jag vill ha dom i mina krukor. Jag tycker om dom rödbladiga och i år har jag sått 3 olika sorters och visst har det grott ,rena amaranthusskogen!!! Men nu kommer det värsta , jag gillar inte att skola ut dessa sytrådar. jag har aldrig och kommer aldrig att göra det ..gilla att skola ut amaranthus. Dom går av vid minsta beröring , som tur är så växer dom till sig fort då dom har skolats.
det här är inte kul...

Annars har dagen varit i trädgården tecken. Jag har varit och hälsat på en trädgårdskompis i hennes växthus och hade med mig kaffe som vi drack i växthuset…mysigt!!

 Visserligen sittande på en låg pall och en uppochned vänd hink men bland en hel del pellisar, frösådder, fuschior, cordyline och änglatrumpeter.



Sen så har jag varit och köpt vita péenser i dag som jag har planterat ute. Så nu får vi hoppas det inte blir så nattkallt.

 
så nu är det VÅR..iallafall på min farstu



tisdag 20 april 2010

Så sakta, så sakta…

Har nu snön börjat tina även här uppe i norr, man kan börja se var vissa rabatter är och en del kan man börja skymta lite.

rabatten nedanför köksfönstret har börjat tina fram


så har även stenmuren

Visst är det ett tag till innan all snö är borta, men oj så kul det är att börja få gå runt och spana om det kommer nått i rabatterna och vad..


Det är fantastiskt och se hur det kommer nytt liv innan ens snön har farit bort.

Här är det en rödbladig flikrabarber som har börjat titta upp innan ens snön har smält bort

söndag 18 april 2010

Mera snö….

Kom det igår och eftersom det har pratats om askan och moln från vulkanutbrottet så blev jag faktiskt tvungen att gå ut och kolla vad det var som dalade ner från skyn. Men inte var det aska inte även om jag tyckte att snön var lite gråare än vanligt, och att det var stora snöflingor. Tänk vad man kan inbilla sig, eller var det hoppas, för just nu vill man ju inte ha mera snö, till det man redan har.
inte är det kul inte.....

Jag roade mig att skola om lite till och att så lite mera. Kön till omskolning hade ju ökat eftersom jag varit bortrest till mässan och stoorstaan i vecka. Borde ha skolat lite till men fick slut jord så det måste inhandlas imorgon.
Sen har jag kollat vad som grott .Det som har glatt är att både Lilium monodelpheum,Helleborus och Mitelle diphylla har kommit .Just Mitellan som kallas Vitluva på svenska har jag saknat i min nya trädgård. Den är inget speciell egentligen men den men jag är ändå kär i den, tycker den har så fina fröställningar. Den blir ca 30 cm hög blommar i vitt. 
tyvärr en dålig bild på den från min gamla trädgård..

här ser man frökapslarna ..

Idag på promenaden så såg jag faktiskt krokusar som var på väg upp , inte på min tomt men väl i en park inne i Piteå.Så helt hopplöst är det inte.

torsdag 15 april 2010

Mera mässa….

Nu har jag äntligen ”landat” efter min resa till stoorstaan. Det har varit måånga intryck och många möten av trevliga människor, så man har varit helt slut då man kom hem. Summeringen på mässan är väl så där, jag upplevde väl att den förra jag var på, gav mera i inspiration än denna. Men visst kom jag hem med en hel del nya idéer igen, men mest faktiskt på pyssel som man kan göra, just nu är det mycket med betong som jag gillar. Sen så har jag ju fortfarande en viss förkärlek till rost än….men inget som jag köpte denna gång. Åker man flyg får man begränsa sig lite, vilket är tur både för börsen och mina armar, för visst blir det en hel del kassar ändå.
Min mässa i bild...KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DOM STÖRRE

LITE MILJÖBILDER..

STA:S MONTER

EN BLOMKLÄDD SOFFA

EN KONSTGJORD FÅGEL I BUSKARNA

VILL HA,VILL HA....

JA HÄR OCKSÅ VILL JAG HA..JURGEN PETERS SIPPOR, DOM DYRA!!
OLIKA DJUR FANNS PÅ MÄSSAN
HÄRÄR DET OLLE SOM ÄR ÖVER 20 ÅR..
OCH SÅ VAR DET DÄR MED SVIN..DET FANNS SÅNA PÅ MÄSSAN OCKSÅ
SNYGGASTE MONTERN TYCKTE JAG
EN FIKA MED INGER R..MARIE, ANKI L HANNS OCKSÅ MED

Anki L, jag (Bjursberit,Berit), Inger R, Marie och en kompis till Marie

LITE BALKONGER


DET KANSKE BÄSTA BRÖLLOPSPARET PÅ MÄSSAN , IALLAFALL SÖTASTE