Välkommen hit till min blogg



tisdag 19 oktober 2010

Dom sista entuiasterna...

Fortfarande så blommar det i min trädgård,helt fantastiskt , eftersom vi både haft snö och frost.Snön är ju borta nu, tack och lov. Det vore bra om jorden fick frysa innan snön kommer.Växterna klarar sig bättre då.

En höstaster som står i blom
En ros från Easy Elegance® som heter 'Yellow Submarine' den blir vitare och vitare ju mer den blommar. Blir mellan 60-100 cm.
Annars så håller jag ju på att renovera lite i min hall.Igår blev trappens vagnstycke äntligen klart målat, sen har jag målat runt det också.Den var furufärg under och jag ville ha den vit så att det skulle bli ljusare i hallen. Tapterna beställdes igår så nu är det nära:)

Ha det gott!

onsdag 13 oktober 2010

Hur man kan vika frökuvert

Så här gör jag då jag viker frökuvert, som säkert många av också gör.Jag är ju lite bekväm av mig ibland så jag har köpt ett memoblock som är fyrkantigt så jag behöver bara riva blad från den.Men annars så gäller det pappret ska vara fyrkantigt.

Jag lägger pappret snett

viker upp det ena hörnet till det andra


viker in ena hörnet (ungefär en 1/3 del av pappret)
viker in det andra hörnet


Man låser kuvertet genom att sätta in ena fliken i den andra
sen stoppar man in sina frön i den särade toppen

jag viker sen in den fliken under dom andra flikarna..och för att vara riktigt säker att fröna inte far iväg då jag skickar kuverten så tejpar jag en liten bit också.

På andra sidan så märker man vad man har i påsen..
Ha det gott!!

söndag 10 oktober 2010

Det är mycket nu...

Just nu ror jag med alla åror som finns , tror jag!!
Hittade ett gammal skänk på Kupan ( röda korset) som jag blev såå förälskad i, så den blev jag ju tvungen att köpa.Dels för att jag behöver mera förvarings utrymmen i huset men framför allt för att jag såg den framför mig i min hall, och den skulle bli såå fin där!!Den var väl inte i bästa skick så det blev en hel del renoverings jobb, dels för att den är gjord delvis i ekfanér och dels att jag ville ha den vit. Det blev ett större projekt än jag tänkt, fanér var i dåligt skick så den blev fnasig då jag målade skåpet . Så jag fick börja om från början med det och helspackla det innan jag blev nöjd.
Skåpet före renoveringen
skåpet efter renoveringen
Men det ena leder ju till det andra, så nu har jag börjat renovera i hallen, nått som jag har pratat länge om att göra.Min hall har inget ljusinsläpp så man upplever den mörk. Jag har hunnit måla taket så nu är det iallafall vitt.Sen ska det målas en hel del innan jag kan tapetsera.

jag har iallafall börjat ta ner mitt väggord som ju skulle gå att ta ner utan att tapeten far...inte det!!

Annars sitter jag och rensar frön och rensar frön!!!Det blir visst aldrig slut på det i år..

Men mina fröplantor som är kvar har iallafall fått komma i pallkragarna och alla trädgårdsmöbler är inne, hela plantkön är avverkad,alla rabatter rensade och plantor är flyttade, gräsmattan "krattad" med uppsamlaren och alla krukor är inne i garaget. Så nu kan snön komma, fast kanske mycket senare och ännu mindre än i fjol.



Ha det gott!!


tisdag 5 oktober 2010

En favorit buske

En buske som jag är väldigt förtjust i är Vidjehortensia Hydrangea arborescens klon 'Närpes'. Jag tror inte att den är så vanlig men den verkar trivas här uppe ,jag har haft i 3 år nu , köpte den på en rea då jag just flyttat hit.Hos mig är den ca 1 meter hög nu men har ett underbart bladverk. Bladen ser ut som sammet och har en härlig ljusgrön färg. Sen att blommorna är kritvita gör ju inte saken sämre.Den trivs i sol-halvskugga, och vill ha mullrik jord.Man kan föröka genom att ta sommarsticklingar som jag har tänkt göra nästa sommar.
Just detta med att föröka genom att ta sticklingar är nått jag har tänkt pröva så länge. Jag har stuckit en del nu i höst så vi får väl se om det blir nått..bl.a phlox efter ha läst Irenes försök.Jag väntar med spänning



Ha det gott!!