Välkommen hit till min blogg



tisdag 28 april 2015

Knopp, knopp men ingen blomma…


Roat mig idag att ta lite bilder på knoppar som snart blommar. Vi har haft en dag med gråväder kallt och regnigt, inget väder som lockade mig att vara ute i trädgården och grovrensa. Men en tur med kameran och lite petning i rabatter blev det allt.

Primula marginata, Dvärgaurikel i knopp
 

Fritillaria meleagris ,kungsängslilja
 

Dicentra cucullaria, Sjömanshjärta
 

Scilla siberica , Rysk blåstjärna
 

Och en utslagen blåsippa sp.
 
Ha det gott!!!
 

lördag 25 april 2015

NU

Nu blommar Trillium nivale, snötreblad som jag köpte av Owe Jaktlund på riksmötet ifjol. Det är en liten söt rackare som bara kanske hos mig är 5 cm hög men oj vad jag gått och väntat på att den ska slå ut.
 
Även Pulsatilla vernalis, Mosippa har börjat slå ut man kan väl bara älska dessa små kissekatter till blomma.
 
Och sist men inte minst så fick jag skickat till mig ifjol många lökar av Galanthus nivalis 'Flore Pleno’, Fylld snödroppe av en gammal trädgårdsvän. Jag har planterat dem på olika ställen i trädgården och på ett ställe så har de börjat blomma. Det är lycka det.
 
Ha det gott!!
 

onsdag 22 april 2015

Blått…


Idag så slog min Pulsatilla integrifolia, Miyakeasippa ut. I år har den många knoppar och kan man annat än älska den? Vet inte hur många bilder jag tog idag och hur många gånger jag gått till den bara för att säga ”Hej du, vad fin du” är idag. För kan man annat än bli kär då man både har den pälsen och den blåfärgen i samma blomma. Den brukar även blomma på hösten för mig men inte lika mycket då, jag är alltid orolig att den inte ska blomma på våren då den gör det eftersom mycket kraft och energi går åt till den då, men den kommer troget varje vår ändå.






 
Puschkinia scilloides, Porslinshyacint har börjat slå ut.


Här har det blåst nästan storm och tyvärr inte de varmaste vindarna heller, men jag har fortsatt att kämpa på att grovrensa i rabatterna.

Ha det gott!!!


måndag 20 april 2015

Äntligen !!!



Äntligen så är nästan all min snö borta, alla mina rabatter är nu snöfria utom ”skogen” och mossdammen som fortfarande har snö på sig. Men eftersom det lovats finväder i några dagar nu så kanske de blir snöfria snart också. Jag städar för fullt i mina rabatter och hunnit vårstäda några nu och mycket är på väg upp redan. Fast så är det ju här uppe bara det börjar så exploderar alltsamtidigt. Tyvärr så har jag i år haft besök av sork och några buskar och rosor är tuggade på och en hel del perenner verkar ha blivit sork mat också…vet inte skadorna än eftersom jag inte städat de rabatterna än men framfarten har jag sett. 
 
Min lila blåsippa har slagit ut. Just nu blommar 2 lila blåsippor hos mig men jag ser att många är på gång.



Galanthus nivalis, Snödroppen har äntligen brett ut sina kjolar i en rabatt. Har dessa på några ställen men endast denna har slagit ut.




Pulsatilla integrifolia, Miyakeasippan slår snart ut, i år har den många knoppar och det är kul.



Ha det gott!!



fredag 17 april 2015

Underbart att åter få se nått blomma eller åtminstone nästan.


Jag har fortfarande snö kvar på min tomt men nästan alla mina rabatter har nu blivit snöfria och det har börjat spira i dem, så kul!!!Och jag har börjat vårstäda några rabatter. Äntligen så känns det som även vi här uppe har vår.
Snart (imorgon) brer hon ut sina vita kjolar Galanthus nivalis, Snödroppen. 


Jag ser knoppen på Trillium nivale, en trillium jag köpte av Owe J ifjol.

 
Jeffersonia dubia ,Blå presidentsippa är full av knoppar


Puschkinia scilloides, Porslinshyacint gömmer sig fortfarande i sina blad..men snart så visar även hon sig.



Ha det gott!!


 

onsdag 8 april 2015

Min trädgård tinar sakta fram


Så sakta, för den otålige (jag) tinar nu snön bort och jag kan se mer och mer av mina rabatter. Det är fortfarande kvar mycket snö och något som blommar än har jag inte, men väl något som är knopp och ger mig glädje och hopp om att även jag snart kommer att få glädjas av den först blomman i år.

Galanthus nivalis ,Snödroppar som snart, snart brer ut sina vita vingar


Helleborus niger, Julros som snart öppnar sin blomma


Scillans knopp ser man OM man tittar noga.



Men det mesta ser ut så här..än. Så ni kan förstå vad jag är avundsjuk på alla er som har fullt av blommande blommor nu :)



Ha det gott!!

söndag 5 april 2015

Besök på Zetas




Att för första gången besöka det väl omtalade Zetas finsmakarens trädgård i hällregn och kyla är väl inte att rekommendera men OJ så kul att äntligen fått vara dit.



Vi gick lite runt och strosade både inne och ute och blev inspirerade av mycket som jag ville ha om jag haft större plånbok och större resväska…lastbil kanske?






Men lite växter fick ju följa med hem i resväskan, en Bergenia ’Bach’ som är en vitblommande Bergenia och Iris reticulata 'D.J. Dijt' och Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'





Ha det gott!!