Välkommen hit till min bloggtisdag 21 september 2010

Att rensa frön...

Jag har ju plockat en del frön från min egna trädgård så nu håller jag på att rensa dom. Jag tycker det är en ganska trevlig och rofylld sysselsättning om jag sysslar med en stund varje kväll.
Då jag plockar frön så sätter jag dom med en gång i melittafilter eller så går jag in med dom och sätter dom på tallrik, men jag skriver alltid upp vad dom heter. Man är vis av skadan, man tror man ska komma ihåg vad det är man plockat men det gör då iallafall inte jag. Så då har man stått där och grubblat vad i fridens namn han plockat, och ibland har man gått bet. Så numera så skriver jag upp direkt vad det är.
Sen så rensar jag på tallrikar och använder pincett för att ta bort skräpet, jag vet att en del blåser bort skräpet men det fixar då inte jag utan att allt far från tallriken. Sen då jag har rensat så sätter jag in fröna i märkta melittafilter i min sålåda. Sen då alla är rensade så känner jag mig såå rik:)

ibland är naturen för underbar!!


Ha det gott!!

6 kommentarer:

 1. Rensningen ska ta vid så snart jag slutat nysa.
  Plockar i kaffefilter precis som du. En del större ruskor läggs uppochner i kompostpåsar. Med lite tur hamnar fröna i botten.
  Fin vy över vattnet.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är, jag har inte plockat ett enda frö ännu, jo förresten pionfrö har jag lagt undan men det är allt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också att sitta på kvällen och rensa frön! Jag plockar och lägger i melittapåsar och skriver direkt på vad det är, för att komma ihåg efterår det går bara inte!!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 4. Ja, det där är något jag inte hunnit ännu. Är ju så sugen på att ta fröer från mina dahlior och nu var det frost för första gången i natt, så jag får nog skynda mig:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Flitiga du!
  Har inte plockat lika mycket som jag brukar. Det är ett ståhej det där med rensningen.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. kul att vi är många som håller på med frön..att plocka och rensa. Jag har en hel del orenat än men tar man någon varje dag så blir det väl slut någon gång,kanske:) för jag är ju in frön än.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit