Välkommen hit till min blogglördag 12 maj 2012

En vit åså en råååsa...


Usch vad det har blåst idag, kallt så man får ha på sig ordentligt om man ska vara ute. Man förundras mera över att blommorna orkar blomma i denna kyliga vind som blåser hela tiden. Växthuset fylls sakta med plantor, jag bär någon back varje dag, och snart har jag tomt inne. Så skönt att ha allt på ett och samma ställe….

Nu har min vita blåsippa slagit ut, den fick jag av Anette då jag var och hälsade på henne förra sommaren.


Även den rosa enkla blåsippan jag har, har börjat blomma. Tyvärr så frös knopparna på min dubbla rosa, men jag hoppas den orkar med att sätta nya blommor. Eller heter de röda, fast jag tycker ju att de är mera rosa än röda.


Corydalis gotlandica, Gotländsk nunneört blommar nu för fullt.


En grön skalbagge hittade jag idag på asfalten ....vacker var den och stor. Jag tror den heter Gräsgrön guldbagge.


Jag har börjat rensa mina rabatter så jag kan skotta jord sen, vill ha det rensat före jag fyller med jord. I vissa rabatter så har jag satt korta pinnar så inte kattskrället ska fara dit, ska ta bort dem bara plantorna växer till sig mer där, jag vill ju inte att katten ska gräva sönder mina växter igen.

Det ser ut som jag planterat pinnar ( torra sådana)i mina rabatter. Snyggt?? NÄÄ  men bara kattskrället inte går dit och förstör så blir jag nöjd....


Dagens lycka är faktiskt att jag kört bil för första gången på 2,5 månader.Har inte kunnat vrida på huvudet efter mitt fall, men nu börjar nacken bli bättre och det är en otrolig frihetskänsla att åter kunna köra bil.

Ha det gott!!


11 kommentarer:

 1. Åh, så härligt färggranna bilder - skalbaggen är underbar, ser ut som ett smycke! (ja blommorna är också vackra såklart :-) ) Ja, ännu är det långkalsonger på om man ska vara ute i trädgården. Skönt att du är på bättringsvägen!

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 2. Det är underbart att höra att du nu mår så mycket bättre, vi har ju redan haft den diskussionen på fb:) Blombilderna du visar har jag däremot inte sett förrän nu (söndag) Vilken underbar vit blåsippa! Corydalisen ser också helt fantastisk ut, för att inte tala om din pinnplantering:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Snygg skalbagge du fotat. Härligt at du kan köra bil igen och vilka fina blomster... Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Jag gläder mig med dig, åt sippor, bagge och bilkörningen! Och hoppas katterna hittar ett bättre ställe att rulla runt i och ha som toalett.

  SvaraRadera
 5. Bra att du har blivit så pigg igen att du kan köra bil.
  Den där Nunneörten väckte ett starkt habegär hos mig.Så fin och vilken härlig färg.Kram

  SvaraRadera
 6. Skönt höra att du piggnar på dig. Vilken tid det tar.
  Blåsipporna i skuggrabatten blommar än, en stor planta i vitt!
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Hej vännen !

  Så glädjande med dina plantor och framför allt att du känner dig bättre....<3

  Ha en skön dag !!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Guuud vad smart med pinnar mot kattgrävandet...hjälper det? Det ska jag också prova....för grannkatterna vet inte att det finns andra platser som man kan faktiskt använda för sina toabehov...mina har jag "pli" på (heter det så? ) och har lärt sig att springa iväg så fort jag "kollar" på dem med det onda öga!
  Ha en bra dag ,Karla.

  SvaraRadera
 9. Härligt Berit att du börjar komma i ordning.
  Du hade ju en otrolig tur.

  Vilka fina sippor du har.
  Den fina nunneörten har jag inte sett förut, läcker färg.

  Här har det blåst isiga vindar idag också så jag har gått med långkalsongerna på när jag varit ute.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 10. Så skönt att det känns bättre, måste vara härligt att kunna köra igen (visste inte att du ramlat) Så härliga växter du visar, det är verkligen på gång uppe hos dej också! Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Jätteskönt att höra att din nacke blivit bättre. Hoppas att det bara fortsätter att förbättras. Köra bil är ganska viktigt att kunna göra här uppe. Vimlar ju inte direkt av kollektivtrafik mellan byarna :)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit