Välkommen hit till min bloggtisdag 3 juni 2014

Jag har varit och sett Nornan


Jag har haft förmånen att få fara och se Nornan, Calypso bulbosa i skogen, i Piteå där jag bor så finns det några ställen som Nornan växer vilt på,en söt liten orkidé som bara är kanske 1 dm hög och man var livrädd att man skulle trampa på någon…men vilken skönhet den är.Jag skulle aldrig hitta dit om vi inte hade fått följa med Kjell och kolla samt vi skulle aldrig ha upptäckt Listera cordata.
Den blommar samtidigt som blåbärsriset blommarVi fick även se denna mycket lilla skönhet spindelblomster, Listera cordata och jag såg bara blommans form genom kameran med makrot på i verkligheten gick de små blommorna inte att utskilja. En orkidé som kan var mycket svår att upptäcka.Paris quadrifolia, Ormbär


Denna lilla krabat korsade även våran vägJ


Ha det gott!!!

10 kommentarer:

 1. En upplevelse att få se sådana skönheter i naturen. Hoppas de får vara ifred så ingen får för sig att gräva upp och ta med hem. ...och paddan smälter in i omgivningen, vilken skyddsmundering!

  Ha det gott i försommarträdgården!

  SvaraRadera
 2. Så vacker!!!

  Ha en härlig dag!
  /Heléne

  SvaraRadera
 3. Upplevelser som gör att hjärtat slår lite extra!

  Jag letar namn på en blomma och tittar då förstås på din blogg, där de flesta svaren finns. Jag har länkat till ditt inlägg 2014-05-20 om 'Martensia alpina', som påminner om en blomma jag har.

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt! Det är helt fantastiskt vilka konstverk det finns i naturen:) Alltid spännande att få följa med experter som vet var man ska leta :) Tack för att du delade med dig av dina bilder! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. For en nydelig liten orkide! Det er alltid spennende å se vekstene i guds frie natur :-))

  SvaraRadera
 6. Alldeles underbara bilder Berit! /Anja

  SvaraRadera
 7. Oj så vackert! Vilka konstverk!

  Ha det gott! Hej Ewa :)

  SvaraRadera
 8. Spindelblomstret har setts, men nornan är ännu bara en önskedröm. Inte så lite avis på dig faktiskt;))
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Nornan, den finns faktiskt i mina trakter, men jag har tyvärr inte sett den. Det ordnas ibland blomstervandringar där man ska få se den, men jag har aldrig varit med.

  SvaraRadera
 10. Så kul, jag har inte sett nån av dessa i verkligheten. Nornan är verkligen spektakulär. Här får vi nöja oss med nattviol och jungfru marie nycklar, som klarar sig bäst i lägre ph.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit