Välkommen hit till min blogglördag 26 december 2015

Årets pyssel med min prins och prinsessaJag älskar ju att pyssla och som tur är så gillar mina barnbarn det också. Före jul så pysslar vi alltid, en tradition som vi haft nu sen Prinsessan var lite så i 13 år har vi hållit på….tiden går och de små är inte små längre och klarar mera avancerade pyssel idag än vad de gjorde förr.

Jag hade en svår nöt att knäcka med min Prins tavla som han hade klart för sig hur den skulle vara. Men till slut löste sig det också…fick limma ihop lite tunna bräder som han sen figursågade ut sin ren som han ritat. Sen kom nästa utmaning det skulle vara en ljusslinga runt den, vi löste det genom att borra hål i tavlan, sätta tunna klossar på renen och vira ljusslingen runt de tunna klossarna och sen limma fast renen på tavlan. Superfin blev den och han är väldigt stolt över den.


Att ge min prinsessa lera som är lufttorkande och ge henne fria händer att skapa blev denna fina ren som hon gjort själv.


Prinsen gjorde en gran av fjädrar som limmandes fast på en papperskon, den blev såå fin. Hade tänkt göra en själv också men det får bli nästa år.Prinsessan gjorde en krans av julgranskulor i olika silvertoner. Den blev såå fin den också.


Själv står jag för marktjänst och lite idéer vad man kan göra, mycket pyssel hittar man på pinterest.
Ha det gott!!
Berit

8 kommentarer:

 1. En så trevlig tradition! Vilken tur att ha en mormor som verkligen förstår det här med pyssel:) Fina och speciella presenter blev det också! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så fine ting dere lagde! Den hvite granen ble veldig flott. Fortsatt god jul!

  SvaraRadera
 3. Så roligt med pyssel, speciellt när det är yngre deltagare med.
  Önskar dig en riktigt fin fortsättning på det gamla året.

  SvaraRadera
 4. Vad underbart det låter och vilka fina pysselgrejor! Jag som är så fruktansvärt barnslig (enligt gubben och vänner) skulle dock aldrig kunnat låta bli att försöka göra nått själv också. Fast det brukar aldrig bli så bra som jag tänkt mig.....
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 5. Så fina saker, det blev.
  Ha det bra !
  Marika

  SvaraRadera
 6. Du verkar ha haft det fullt upp på Er pysselstund, men se så fint resultat. Ha ett gott slut på året och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit