Välkommen hit till min blogg



torsdag 5 februari 2015

Tele och macro och det gror….


Idag har jag har jag provat mitt nya teleobjektiv lite och stått bakom fönstret för att försöka fånga lite fåglar på bild. Jag har en del fågelmatare i min rönn så jag har alltid fåglar på tomten, det har varit underbart att skotta och höra fågelkvitter det har gett ett hopp om att våren kommer även här även om det känts lite tröstlöst vissa dagar. Vi har säkert över 1 meter snö nu om inte mer. Orken har inte funnits till att prova det nya teleobjektivet förrän idag, ska försöka fara ut i skog och mark för att kolla också, bara det slutar snöa någon gång.

Lite av dagens fågelbilder i en kavalkad…





 

Det gror en hel del hos mig både i kylskåpet, där en hel del Mecononpsis grott som jag fått sätta under lysrör. Mecononpsis for väldig illa för mig förra vintern så många saknades förra sommaren, så jag har sått en del nya sorter. Även Pulsatillafrön har börjat gro, de har jag haft under lysrör i ca 2 veckor nu. Dessa försvann nästan helt förra vintern men en del köpte jag tillbaka ifjol och en hel del frön fick jag av en forumvän nu i höst då hon hörde att jag tappat nästan alla jag hade. Sen har jag väl köpt/ bytt till mig också en del också.
Bilderna är tagna med mitt Macroobjektiv.

 

Så här såg det ut i söndags då jag öppnade dörren..
 
 

Ha det gott!!

söndag 1 februari 2015

3 glädjeämnen i min postlåda.


Att gå till postlådan kan man göra med både bävan för alla räkningar men ibland så är den också fylld av glädjeämnen den där posten.

Jag har väntat och väntat på att mina STA frön skulle komma och nu äntligen har de dykt upp, 40 efterlängtade fröpaket. Jag hade så tur att de flesta av mina första val har gått in också, visst har jag en och annan som jag gärna skulle ha velat ha också men jag klarar mig nog ändå. Sen dagen efter kom fröna från Konnäsörs, i år har jag inte beställt så många frön därifrån. Vet inte om jag var för stressad för att hinna med att få ett frö som jag trånat efter så jag glömde bort allt annat men Primula reidii var. williamsii, doftviva finns nu hemma hos mig.
 

Det tredje roliga paketet var ett dyrt paket men oj så efterlängtat det var!!!Jag har suktat länge efter att köpa ett teleobjektiv till min kamera och nu har jag gjort det. Det blev ett Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD och ett motsolskydd. Ska bli så kul att få testa detta och kunna ta bilder på både fåglar, idrottande barnbarn och motiv som ligger lite längre bort.



Jag har tagit lite bilder med det men vi har ju fullt snökaos här och nästan alla min tid har gått åt till att skotta och igår så var jag sängliggande för det. Vi fick väl 40-50 cm snö i torsdags jag var ut och skottade 6 gånger, som tur var så kom Lars-Erik hit och skottade bort plogkarmen med traktor för den hette duga. Sen kom han även på fredagen och skottade hela min uppfart, guld värt eftersom jag inte hade klarat av det då. Idag har jag lånat en snöslunga av en granne och vän och kört uppfarten eftersom min rygg skriker än efter torsdagen. Kan väl säga att snön fortsätter att dala från himlen…..gode less. Vi har väl ett snödjup nu på 90 cm och det tycker jag räcker mer än väl.
 

Ha det gott!!