Välkommen hit till min bloggtisdag 5 oktober 2010

En favorit buske

En buske som jag är väldigt förtjust i är Vidjehortensia Hydrangea arborescens klon 'Närpes'. Jag tror inte att den är så vanlig men den verkar trivas här uppe ,jag har haft i 3 år nu , köpte den på en rea då jag just flyttat hit.Hos mig är den ca 1 meter hög nu men har ett underbart bladverk. Bladen ser ut som sammet och har en härlig ljusgrön färg. Sen att blommorna är kritvita gör ju inte saken sämre.Den trivs i sol-halvskugga, och vill ha mullrik jord.Man kan föröka genom att ta sommarsticklingar som jag har tänkt göra nästa sommar.
Just detta med att föröka genom att ta sticklingar är nått jag har tänkt pröva så länge. Jag har stuckit en del nu i höst så vi får väl se om det blir nått..bl.a phlox efter ha läst Irenes försök.Jag väntar med spänningHa det gott!!

6 kommentarer:

 1. Den ser väldigt fin ut tycker jag:) Det är rätt lätt att ta sticklingar på Hydrangea, jag har tagit på två av mina och fått rötter på 6 st av den ena och 2 st på den andra:)) Lycka till/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är den underbar. Vi har gjort häck av en gigantisk buske som fanns när vi flyttade in. Jag brukar lite felaktigt kalla den bollhortensia... Får nog ändra på det...
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Jag har bara Annabelle, men den där skulle jag vilja ha!

  SvaraRadera
 4. Läcker. Gillar vita blommor.
  Även här har jag försökt stickla en del. Hoppas några av alla jag satt tar sig.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Den var fin. Jag hade lust att köpa vidjehortensia till SCA i somras...men det blev inte för man vet aldrig om det är nån som ids sköta dem sen :)

  SvaraRadera
 6. jo den är fin..ska försöka sticklingsföröka den nästa sommar...så då kanske det finns exemplar sen hos mig:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit