Välkommen hit till min bloggonsdag 6 april 2011

Funderingar på ett staket..

 Jag har problem med grannens snöskottning på mina pallkragar och buskar, jag har sagt till honom två gånger i vinter, javisst han slutade skotta med spade, och började använda snöslungan istället. Jag har sagt att det är ok att ha skottar högre upp på tomten där jag inte har nått planterat. Nu har jag funderat på att göra ett staket som hindrar honom att göra detta nästa vinter.


Min kompis jobbar på en mekanisk verkstad där de bland annat skär ut profiler från stora järnplåtar. De bitar som blir över gör inte firman något med, så min kompis tog reda på dessa och gjort ett staket av plåtarna. Mening är att det ska bli rostigt så småningom. Jag gillar det jättemycket och har i min ägo just nu 2 plåtar och fick veta igår att det fanns mera plåt just nu som hon skulle ta reda det för jag och en annan kompis räkning.
Så det lutar nog mycket att det blir ett sådant staket hos mig också, eller ett i trä med liggande ströbräder??
Jag har inte tänkt ha gröna stolpar utan det lutar nog åt svarta eller gråa stolpar.Av en mindre bit plåt gjorde jag denna klätterram som jag  ifjol hade Taggreva, Echinocystis lobata på.


Ha det gott!!

15 kommentarer:

 1. Hm får man göra så???Skotta in snö hos grannen!
  Alla har väl problem med var man ska lägga upp snön men hos grannen är väl inget man ens funderar på!
  Det där staketet blir ursnyggt!Kunde jag tänka mig oxå.
  Ha det bra!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Hejsan Berit

  Grannar ja. Inte roligt. Staket blir kanonlösning oavsett vilken typ du väljer (undrar bara om din 'goda' granne kommer att protestera - en del gillar att jävlas på alla sätt och vis)
  Min granne säger att "vi" (alltså vi som bor i vägföreningens fastigheter) behöver ingen bevattningsvatten från sjön (för mig det enda sättet att kunna bevattna växthusgrödor m.fl.)därför att HAN inte har behövt vattna något på 40 år...(inte undra på när hans tomt består av parkeringsplats på grusplan och en vattensjuk gräsmatta...)
  Jajjamän. Jättekul med lyhörda grannar;))!/Anja

  SvaraRadera
 3. Nej man får inte göra så, skotta in snö på grannens tomt. Det finns nått som heter snölagen faktiskt:) Men han har alltid gjort det så då tycker han att han ska få fortsätta att göra det...han får skota på min tomt där jag inte ha planteringar.
  Jag har hört mig för om staket..en halvmeter in på tomten så ska det gå...hoppas jag:)ja han kommer att protestera men, men jag kan passa på då han är på stugan:)
  Inte alltid kul med grannar...och man vill ju inte stöta sig heller med dom...så vi får se hur det blir

  SvaraRadera
 4. Härligt att kunna återanvända sånt som inte används till något och snyggt blir det! Skulle också ha mörka stolpar!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Ett sådant staket kommer att bli fint på denna plats även om det inte kan stoppa grannens snöslunga från att lägga snön på din tomt.
  Märkligt att han inte lyssnar på dig när du försökt att förklara för honom.
  Hoppas att dina växter har klarat sig i vinter under grannens snöhögar.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 6. Det blir jättefint med staketet,men med sån kraft snöslungor har går det väl genom,fastän inte lika stor mängd.Vi har inga nära grannar nu o inte på kommande stället heller så dedär problemet slipper vi...Hälsn.Saga

  SvaraRadera
 7. Det blir ju jätte bra om du får ett sånt skydd som du skriver. Tråkigt att behöva " tjata " med grannen. Kramar

  SvaraRadera
 8. Vilken jäkla typ din granne, tråkigt när det blir så. Ett sådant staket som du visar kommer att bli ursnyggt tror jag. Bara grannen inte kör ner det till vintern bara. Hoppas att allt löser sig till det bästa. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Staketet är ju ursnyggt, men det är frågan för om det kommer att hjälpa om han använder snöslunga....då kommer ju snön flyga genom nätet. //Helen

  SvaraRadera
 10. Det blir att fint staket! Sicken granne du har - är det inte kaniner och rådjur som sabbar så är det tydligen grannar...Håhåjaja. Lycka till med staketbygget.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Ja jag tyckte då det var ett mycket snyggt staket så det är klart att du skall ha ett sådant om du kan får tag på plåtar!

  SvaraRadera
 12. Sånt staket vill jag också ha, vad tillverkar dem på den fabriken?
  Jim

  SvaraRadera
 13. Nja jag får väl göra det så stadigt att det står pall:)Ska snacka med honom i sommar också, så att han förstår att jag inte vill ha det så.
  Jim det har jag ingen aning om ...men dom gör legojobb åt andra företag...borde finna nere hos dig också.

  SvaraRadera
 14. Vilket snyggt staket du kommer få.
  Kläterramen var ju också supersnygg.
  Vilken tur att du har sånna vänner som kan fixa sånna plåtar. När du nu har en sån okänslig granne.

  SvaraRadera
 15. Jättesnyggt staket! Klart du skall ha ett sånt. Kram.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit