Välkommen hit till min blogg



torsdag 29 november 2012

Blommig fredag-1:a advent


Dagens tema på blommig fredag är 1:a advent. Så här har jag tolkat dagens tema vill du se andras tolkningar så finns de hos Rosor och Bladlöss.

Jag är lite konservativ just i detta att fira advent, hos mig finns inte en stake framme, ingen stjärna, inga julgardiner och inget julpynt framme än. Allt åker fram dagen före, så på lördag har jag häcken full. Så någon bild på någon advent stake med brinnande ljus finns inte i år. Och idag är jag totalt nollställd med att hitta på något…

Så mitt bidrag till detta tema är ett hjärta som jag vill ge er alla för att ni finns där ute i etern någonstans och ibland går in hit till min blogg och förgyller min vardag med en kommentar. Ni är guld värda!!!

Och ja jag har hunnit göra en liten adventsgrupp…



Sen hoppas jag denna Amaryllis förgyller min helg med att slå ut…

Ha det gott!!


onsdag 28 november 2012

Mitt ställe för nya idéer..


Om jag känner att jag kan behöva ny inspiration eller bara vistas i ett stort växthus så åker jag till Sinnenas Atelje i Piteå. Igår var jag där igen, kanske inte mest för egen inspiration utan för att visa er vilka fina saker de har och gör där och naturligtvis så fick jag lite nya idéer också.

Ett snyggt uppdukat bord…




Jag föll handlöst för denna fina ljusstake, men den fick vara kvar där ett tag till…vill ha!!!!



Lite kransar i långa baner …









Och hjärtan så fina…






Ha det gott!!

måndag 26 november 2012

Hur jag gör mina Julrenar (Julbockar)


En liten repris. Tänkte att någon kanske missat det:)
Jag håller ju på och göra julrenar (Julbockar) i granris. Det är ett stickigt jobb att göra dem. I fjol så hittade jag ett par gamla tunna skinnhandskar som sitter som gjutna på handen och jag får en känsla för granriset. Jag har alltid haft svårt att jobba med handskar på, även i trädgården, jag vill känna materialet med händerna. Men med dessa funkar det, lite slitna och trasiga nu, så nya måste inköpas.


Att göra Julrenar eller bockar är inte svårt om än lite tidskrävande. Man behöver en massa granris, några brädor och grön bindtråd. Mina julrenar är inte så höga utan mäter ca 55 cm utan horn. Jag har måtten så här på brädbitarna:

Huvud 11 cm långt
Halsen 21 cm
Benen 28 cm
Kroppen 30 cm

Kroppen gör jag av en bräda som är ca 10 cm bred och resten av brädor som är smalare.

Så här ser stommarna ut ihop spikade

Då man spikat ihop kroppen är det bara att börja binda granriset runt stommen, jag börjar alltid med huvudet och går sen neråt, benen sist. Man jag vet att många börjar med benen först. Om man kollar på granriset på bägge sidorna så ser man att ena sidan är barren utåt, det är den sidan jag lägger uppåt på julrenen. Lägger man den andra sidan uppåt ser man mera grenar.

Jag håller ju på inne i huset och gör detta och kan väl tillägga, det blir barrigt och skräpigt inne då man håller på. För man klipper ju en hel del i granriset.


Eftersom jag gör renar så använder jag tallris som krona. Sen bara ett rött band runt halsen.


Ha det gott!!!!

söndag 25 november 2012

Och vinnaren är....


Tack alla ni som ville vara med i min utlottning. Jättekul att så många ville vara med på den. Ikväll har jag dragit en vinnare av mitt tyghjärta.
 Först alla lappar i en skål..


Sen så måste man ju dra en lapp, önskar jag hade ett hjärta till er var.


Och vinnare blev…


Grattis Pilgrim,
Maila din adress så jag kan skicka det till dig.

Ha det gott!!!





Glöm inte min utlottning...dragning ikväll.

Vill bara påminna om min utlottning!!!Jag drar en vinnare ikväll...



Ha det gott!!

torsdag 22 november 2012

Blommig fredag - ett tips


Dagens tema på blommig fredag är Ett tips. Så här har jag tolkat dagens tema vill du se andras tolkningar så finns de hos Rosor och Bladlöss.

I juletider kan väl ett tips på hur man gör kransar ganska enkelt vara på sin plats.
Att göra kransar är kul och finns många sätt att göra stommen på. Ibland använder jag galvtråd eller najtråd, men oftast så använder jag detta sätt att göra stommen till kransen på.

Man tar två tidningar och rullar ihop till en rulle, sen tejpar man så den inte åker upp.



Numera så lindar jag plastfolie runt rullen innan jag sticker in ena sidan i hålet i den andra tidningen.


Jag tejpar i skarven ordentligt och efter det så lägger jag plastfolie runt skarven också, så att hela tidningsstommen är täckt med folie. 

Dels för att det är lättare då att linda folien då och så går det mindre plastfolie då. Plastfolie använder man så att inte tidningen ska bli blöta. Då jag är nöjd över storlek och form så börjar jag linda mossa på.
Just att forma den till färdig form gör jag då jag håller på att linda den, jag lindar minst 3 varv med tråden.

Då jag använder grönmossa så använder jag grön bindtråd, då jag binder med vitmossa (lav) så använder jag silverfärgad tråd. Sen sätter fantasin inga gränser på vad du vill dekorera med


Den besvärligaste proceduren är faktiskt att rengöra vitmossan från barr och skräp. Jag klipper även bort lite från rötterna, allt det bruna, så att mossan ska upplevas vitare. Just vitmossa är super att använda inne eftersom man bara behöver spreja lite på den så blir den mjuk igen om den torkat. Jag tog fram en krans i vitmossa idag som jag gjorde ifjol och bara sprejade med vatten på den och nu är den som ny igen.

Några av årets kransar



Ha det gott!!!


tisdag 20 november 2012

Tulpaner och rostig blomma


Jag fyllde år igår och fick min första tulpanbukett för denna säsong. .Så himla underbart att man redan nu kan få börja av dessa underbara blommor på sitt köksbord.Och ja jag fick måånga presenter , en elektrisk filt kan väl behövas i detta kalla hus bland annat.

Jag har en kompis som gör jättefina konstverk i rostigt, av henne fick jag denna rostiga blomma. Den ska få pryda min utekruka på bron nu sen ska den få bo i någon rabatt.


Jag har fått problem med att visa kommentarerna på min blogg, fått felmeddelande att den är trasig och blivit tvungen att ta bort den, tydligen en buggL Får se om jag kan sätta in en ny..Någon annan som fått samma problem och löst det???

Ha det gott!!!


söndag 18 november 2012

UTLOTTNING


November är mörk och grå så då kan det behövas en lite utlottning som piggar upp oss. Just nu har jag inte riktigt tid att blogga, pysslar för fullt inför en julmarknad. Men jag tänkte ni kunde få ta del av en liten del av mitt pyssel så därför vill jag lotta ut ett av mina tyghjärtan som är ca 35 cm stort.



För att kunna delta gäller detta:
Du behöver inte ha en egen blogg för att delta. Det går bra att logga in under anonym. Du kan delta i utlottningen med upp till tre lotter genom att göra något av följande.

1 lott: Lämna en kommentar till detta inlägg.
2 lotter: Lämna en kommentar och bli följare av min blogg (om du inte redan är det)
3 lotter: Lämna en kommentar, bli följare och länka hit från din blogg med den bilden.
(Skriv gärna hur många lotter du har i din kommentar)

Dragning sker söndag 25.11

Lycka till!!!

Ha det gott!!


torsdag 15 november 2012

Blommig fredag- Ljusglimtar


Dagens tema på blommig fredag är Ljusglimtar. Så här har jag tolkat dagens tema vill du se andras tolkningar så finns de hos Rosor och Bladlöss.

Nu då mörkrets tid råder, vi har inte ljust många timmar på dygnet nu, så blir man glad för lilla minsta ljusglimt man kan få.

Då solen strålar genom spirean som inte tappat bladen än och får den att lysa upp .



Eller då solens glimtar mellan trädet.I år får man ju vara glad varje gång solen visar sina glimtar.


Inne får man nu ha en massa ljus som både ger värme och mys. 



Ha det gott!!

tisdag 13 november 2012

På min skogspromenad igår…


Så hittade jag denna fina stubbe som jag så himla gärna hade velar ha hemma. Men den fick vara kvar i den trolska skogen.


Hemma ser det ut som ..Ja jag vet inte vad..KAOS tror jag det stavas till..men Pysselmaja och Snickarberta är igång..JAG!!! Jag har just snickrat lite mera adventslådor som jag ska sälja på en julmarknad jag ska vara med i…och så nu ror jag med alla åror igen..KUL!!! Men liite rörigt hemma, tills jag är klar:)


Ha det gott!!