Välkommen hit till min bloggonsdag 10 april 2013

Det totala vansinnet… frövansinnet!!


Det är bara att inse att jag har en stor sjukdom, den sjukdomen brukas kallas frö - aholic, som drabbar mig varje år vid november-december månad ungefär. Den brukar upphöra i slutet av april men skoven verkar bli större och större och djupare. 

Konsekvenserna av denna sjukdom brukar vara att jag inte har så stora golvytor kvar i mitt hus utan de brukar bli belamrade av både lysrör och backar med plantor. Just nu finns det snart inte plats för mig själv i sovrummet, undrar om det finns hjälpa att få mot denna envisa sjukdom?? Och frågan kanske också är, vill jag ha hjälp för denna sjukdom ger så himla mycket glädje också. Jag älskar att gå och titta på frösådderna som gror en efter en och många glädjetjut har det varit genom alla år jag hållit på med att driva upp plantor från frö.Någon mer som är drabbad av denna sjukdom???

Just nu ser det ut så här hos mig och jag har massor som gror och en hel del som borde bli utskolat … lycklig?? JAAA!!!

I sovrummet


 I vardagsrummetHa det gott!!!


21 kommentarer:

 1. He-he...Minner om hvordan det ser ut hos meg. Finnes (heldigvis) ingen kur mot frø-alkolisme:):) Vi er mange, så vi får stå sammen. Tenk hvor mye flotte blomster du får til sommeren!

  SvaraRadera
 2. DÄR har du lite att pyssla med om kvällarna. För att inte tala om att alla ska skolas om och sedan få plats i trädgården ;-) Fast jag håller med dig fullt...Vad skulle man annars göra från jan-mars??

  Vårkram / Therése

  SvaraRadera
 3. Sjukdomen brukar oftast resultera i någon form av överdos, men samtidigt är det ju underbart!
  Ett visst tillfrisknande kan ske framåt sensommaren då den mesta trädgårds-längtan är mättad, men symtomen kommer snabbt tillbaka vid varje form av frestelse.
  Det finns ingen hjälp att få mot denna sjukdom, det är bara inse att det är som det blev, och andas in och njuta av allt som grönskar och växer.

  Ha det gott i det gröna!

  SvaraRadera
 4. Du är inte klok, Madicken! :-) Helt underbart! Jag sa till H härom kvällen att jag har en tendens att bli besatt och att det finns ju värre saker att bli besatt av än trädgård och foto.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Ha haha du är värre än jag! Härligt nu kan jag visa maken dina bilder och han lugnar ner sig ett par nivåer...Bin kan köpas för dyra pengar men då får man massor av honung, annars blir vi utan.

  SvaraRadera
 6. Jag har också blivit drabbad!Men det härlig!!!!

  Tycker att Hans gav ett väldigt fint utlåtande på denna sjukdom ;D

  Ha en härlig dag
  Kram
  Heléne

  SvaraRadera
 7. Jag har haft den,inte så djup och allvarligt som du dock! Nu tror jag däremot att jag blivit immun för nu mera är det bara små små attacker som kommer tidigt på våren:) Fast jag måste ju erkänna att det ser underbart ut hos dig:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. He he.Undrar om det smittar genom bloggen,för här är det lika dant.Har som tur är inte lika mycket som du och kommer det in våra rum här uppe så åker nog både jag och sådderna ut.Men källaren och växthuset är ganska fulla.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 9. Der gikk du nok mange av oss en høy gang ja : ) Galskapen lenge leve! Herlig : )

  SvaraRadera
 10. En svårbotad sjukdom som ger mig ro i själen. Ha det gott i grönskan! Gunilla

  SvaraRadera
 11. Oh my gaaaaad! ....och jag tror nog den är livshotande.....eller rättare sagt livsupphöjande:)

  SvaraRadera
 12. Solen på Ollbacken11 april 2013 11:32

  Jaadu vad vore livet utan blommor?? Väldigt fattigt!! Är så kul at läsa din blogg, du är så himla spontan å härlig! Å tack för en supertrevlig föreläsning i söndagskväll!! Var en himla trevlig kväll, med massor av fina bilder och försmak av det som komma skall!
  Vi syns den 29 maj! Ska bli kul! Ha det bra!Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Så kul att ni kommer hit då:)

   Radera
 13. Hahahahaha! Välkommen i klubben! Bra att se dina lösningar. Jag som tycker jag har ont om plats inser att jag har riktigt mycket plats kvar. :-)

  Elbolagen gillar nog oss iaf och alla som tillverkar lysrör.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 14. nä,man blir nog aldrig botad från denna frösjuka,för min del har den ökat i styrka de senaste åren,kan det bero på att jag numera har en källare,
  jag tror att innerst inne vill man inte bli botad,även om det justnu känns som om man har frösådder upp över öronen
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 15. Och märkligt nog den är riktigt smittsam. Ibland blir det nästan som en farsot med habegär.
  Den Är svår att bota, men den avtar framemot försommaren då det finns små krukor med vill ha växter till salu.
  Skygglappar vore ett alternativ och tejpa fingrarna så att datorn inte går att använda.:o)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 16. Härliga bilder! Jag är smittad och nu vet jag hur jag skall sköta sjukdomen de kommande åren. :)

  SvaraRadera
 17. Alldeles underbart. Låt vansinnet härja fritt, tids nog orkar du inte släpa fram alla lamporna och hyllorna så då löser det sig ;) Kram!

  SvaraRadera
 18. Oj oj - så fantastisk! Jeg trodde jeg var frøgal, men du overgår meg! Legger meg til som følger, for disse plantene vil jeg følge med på. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Anne Kari

  SvaraRadera
 19. Jag är också smittad men inte lika svårt som du. Vad gör du med alla fröplantor? Jag orkar inte med mera rabatter än jag har nu.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit