Välkommen hit till min bloggtorsdag 4 april 2013

Sakta, sakta


Vi har och har haft ett fantastiskt väder med strålande sol varje dag och det syns på mitt ansikte där fräknarna ökat i antal, men det syns inte så mycket på snön än. Vi har haft så nattkallt. Men visst har lite börjat visa sig och jag glädjer mig över det lilla.

En blåsippa som jag tror är röd enkel har börjat skjuta nytt så visst får jag också snart njuta av vårprakt. Denna bor mot en solvägg och här i denna rabatt tinar det alltid först, så en liiten bit av den syns nu.


Muren börjar så sakta tina fram och lite grönt ser man där.Man ser även lite av Gullgrönan,Waldsteinia ternata i en annan rabatt, däremot ser jag inga snödroppar som är på väg upp genom snön än, men de kommer väl.Gräsmattan kan man skymta här, det är bredvid min skottade gång upp till huset.Eftersom Gumman tö är så sen i år så hjälper jag henne med lite jobb, jag har börjat skotta ut snö på asfalten så att det tinar fortare. Det är snö som jag och traktorn skottat dit och den snön brukar bli så kompakt så den tinar saktare.


Annars ser det nog ut så här på den mesta delen av tomten: snö, snö och snö.Idag ska jag och min Prins och Prinsessa fara ner och gå Fårön runt som det kallas i folkmun här uppe. En upplogad isväg som är någon kilometer lång, de ska åka skridskor och jag ska gå med Leve, jag antar att jag inte går hela runt utan sätter mig i någon bivack och solar medans jag väntar på att de åker skridskor runt och vaktar matsäcken.
Ha det gott!!!

9 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när snön sjunker undan lite så att man i alla fall kan ana trädgården därunder! Hoppas du får en härlig dag i solskenet!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Ja, även här på vår skuggiga tomt börjar det tina upp lite - och på resten av Gotland ser det ganska trevligt ut. Barmark nästan överallt!

  SvaraRadera
 3. Vi har barmark, ingen nederbörd på två månader, flödande sol.
  Växter torkar bort, särskilt de vintergröna.
  Blåbärsriset är helt bruna.
  Kram Ann.

  SvaraRadera
 4. Visst är det härlig med lite barmark, äntligen. Det finns hopp i år också. Ha en skön dag/Carita

  SvaraRadera
 5. Åhh, som vi strever med all vår hagelengsel og all venting....

  SvaraRadera
 6. Ja ,man får ju nog börja hjälpa våren på traven nu ,kram Nette

  SvaraRadera
 7. Ja nu spanar man efter alla vårtecken:-). Här har vi också hjälpt gumman tö...

  Ha det bra//Laila

  SvaraRadera
 8. Det låter härligt, både med solning i bivack och de framtinade fläckarna i din trädgård. Och sen går det undan, bara nätterna blir lite mindre kalla.
  Hej hopp!

  SvaraRadera
 9. Ja du har jo litt mere snø å ta av enn jeg ja, men nå går det veien : ) God helg!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit