Välkommen hit till min bloggmåndag 11 november 2013

Ett upprop för Filippinernas folk


Jag, som säkert många av er har gjort, förfäras över de bilder som visas nu efter katastrofen i Filipinerna. Man inser att naturens krafter är förödande .

Men jag har bara inte tänkt och förfasats över dessa bilder utan jag har också handlat och gjort vad jag kan för att hjälpa till i denna katastrof. Jag har skänkt pengar.

Nu hoppas jag att ni andra också hjälper till och ger. För många bäckar små…

Idag skriver Läkare utan gränser detta: Akutteam från Läkare Utan Gränser är på plats i Cebu i Filippinerna som drabbats hårt av tyfonen Haiyan. Vi stärker nu teamen med ytterligare 30 personer - medicinsk personal, logistiker och psykologer - som kommer att anlända under de följande dagarna. Vi skickar också 200 ton medicinska förnödenheter som kommer att anlända i Cebu inom de närmaste tre dagarna. Ett första fraktplan avgår från Dubai i morgon, medan ett andra plan flyger från Belgien på tisdag. Lasten innehåller medicinsk utrustning för behandling av sårade, material för medicinska konsultationer, vaccin mot stelkramp samt tält och hygienartiklar. Det är mycket svårt att ta sig till de drabbade områdena och teamet har ännu inte fått en full överblick över omfattningen av behoven. Taclobans flygplats har förstörts, många av vägarna är blockerade och det är nästan omöjligt att komma fram på telefon. De svåra förhållanden kommer att göra det svårt att avgöra hur behoven ser ut och komplicera leveransen av humanitärt bistånd.

Jag har gett till dessa två

Röda korset:
Så här gör du: För att bidra till Röda korsets insamling till stöd för den katastrofdrabbade befolkningen kan du sms:a AKUT FILIPPINERNA till nummer 72 900 och skänka 50 kronor. Det går även att använda Plusgiro 900 800-4 eller Bankgiro 900-8004 och märka talongen FILIPPINERNA.
Sms:ar man tyfon på 72900 så skänker man 100 :-

Läkare utan gränser:
För att skänka pengar till drabbade i Filippinerna Sätta in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-6032. Märk  talongen "Akutinsatser - Filippinerna".
*Ringa 0900 35 90 för att skänka 100 kronor. Gåvan går då till insatser i både Syrien och på Filippinerna
**SMS:a din gåva till nummer 72 970.    
Vill du skänka 100 kronor till drabbade på Filippinerna skriver du LIV 100 i meddelandefältet.
 Skänker du en gåva via vår hemsida går ditt bidrag just nu främst till drabbade av tyfonen på Filippinerna och i andra hand till andra katastrofer.

Det finns flera insamlingar på gång och man väljer själv vilken man vill stödja. Jag hoppas att du också bidrar med ett litet bidrag till denna katastrof.

Ha det gott!!

6 kommentarer:

 1. Självklart gör jag vad jag kan. Men, det känns så så hopplöst i alla fall. Hur fortsätter livet för någon som förlorat 11 familjemedlemmar däribland ett två-årigt barn...Visst måste man bistå med det man kan, men hur går man vidare undrar jag bara...
  Lite stolt över mitt barnbarns kompis som har gjort ett större "luffnings"projekt och är just nu på Filippinerna och hade för avsikt att semestra en månad där. Nu kommer han och hans flickvän att stanna där för att hjälpa till och de har redan öppnat ett konto dit man kan sätta en slant som kommer att användas direkt på plats för behövande.

  /Anja

  SvaraRadera
 2. Ett jättebra och viktigt inlägg, Berit!

  SvaraRadera
 3. På mitt jobb har vi en kvinna från Filippinerna. Tack vare att hon har kunnat bygga ett stenhus har alla hennes släktingar sökt skydd där och klarat sig med livet i behåll. Men de har givetvis ingen mat eller andra förnödenheter. Vi letar efter en organisation som vill ha kläder och konserver eller annat som vi tänkte samla in på vår förskola.
  Några tips???

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg, hoppas det inspirerar många att skänka pengar för att hjälpa de som hjälper, och för att få livet att kunna fortsätta igen för de som förlorat allt.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit