Välkommen hit till min bloggsöndag 18 maj 2014

JAAA…nu har det börjat


Det behövde bara lite värme som började lite blomning även i mina rabatter, även om mycket kommer att blomma mycket sparsamt eftersom plantan fått sig en törn denna vinter. I går började jag äntligen flytta ut till växthuset om även det går sakta eftersom min rygg protesterar högt just nu…och mycket tid går åt till att vila den.
Lite bilder från min upptäcktsfärd igår i rabatterna


Dicentra cucullaria, Sjömanshjärta som blivit rosa i år och detta är inte formen ’Pink Punk’ som jag också har, konstigt.Fritillaria meleagris, Kungsängslilja blommar snartEn primula som jag fått men är namnlös någon som har något förslag på vad det kan vara??
Jeffersonia dubia, Blå presidentsippa blommar, men detta är lite fejk för denna har jag fått av en kompis från Burträsk som ska sälja sitt hus.Gagea lutea, vårlök blommar med sina små blommor i min stenmur, den vissnar ner sen efter blomning och sprider sig ganska bra. Jag har försökt att ta bort dem där och flytta på dem men gett upp mina försök så nu får den vara kvar.Scilla forbesii (förr Chionodoxa)Vårstjärna blommar så fint nu
En ljusrosa blåsippa som har så fina blad ocksåTrollius acaulis Blek smörskål som är ca 7 cm hög just nu och syns inte så mycket. Den ska kunna bli 15 cm hög.En Primula sp. Har snart slagit ut detta är en jag frösått själv så det blir spännande och se om färgen är lika som ifjol.Pulmonaria officinalis, Fläcklungört har börjat slå ut sin blommorÄven Geum Triflorum, Fjädernejlikrot har börjat blomma om än sparsamt.Ha det gott!!

7 kommentarer:

 1. Underbart Berit att det nu är på gång hos dig också:) Ljuvliga bilder! Här är en till med ryggproblem och det är mer än frustrerande att inte kunna röra sig som man vill:( Vi får hoppas att vi kryar på oss snart:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så vackra vårblommor! De här små är så härliga att följa när de dyker upp. Hjärtat smälter av lycka. :)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Härligt när vårblomningen kommer igång.Hoppas din rygg blir bättre snart för det är inte roligt med ont.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Va härligt att det äntligen har kommit igång hos dig också, Berit! Hoppas du blir bättre i ryggen snart. Det är inte roligt när kroppen sätter stopp för allt man vill göra!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Va härligt att det har börjat nu hos er, hoppas ryggen repar sig snabbt.
  Fina bilder.
  Ha det gott, Ewa :)

  SvaraRadera
 6. Å så vackert. Efter att ha sett den fina nunneörten på bild ska jag går ut och fota min egen. Jag får allt omvärdera den tror jag.

  Ha en fin vecka.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Härliga växter o bilder av dem!!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit