Välkommen hit till min bloggmåndag 12 maj 2014

Mycket ser jag …..


 
Men lika mycket ser jag inte i mina rabatter. Tur man har kompisar som kan fylla på ens förråd då, jag har varit till Burträsk och grävt igen. Kom hem med lite nya plantor som jag inte ser i mina rabatter längre, vet inte om de är död eller om de är bara sega , men jag vågar inte chansa på det.

Men denna har börjat blomma Synthyris missourica v. missourica en planta jag beställde från Larz Danielsson (Spezialplant) ifjol. Vet att någon visade den på en blogg och blev så kär då i blåfärgen den har
 

Även den lila bollvivan har börjat…
 

Blir lite fundersam på denna Dicentra cucullaria sjömanshjärta..tycker den är för rosa men den har inte slagit ut än. Den ska vara den vanliga för just den rosa ’Pink Punk’ har jag på ett annat ställe.
 

Även Paeonia obovata, Lackpion står i startgropen och knoppar har den.
 

Den Rheum Palmatum Rubrum rödbladig Flikrabarber - är så fin då solen lyser genom bladen, tycker den är finast då den just kommer med sin röda färg.
 

Idag har jag återigen varit på fyndmarknad hos en kompis och kom hem med denna barnrissla…var den ska stå i min trädgård vet jag inte riktigt än.
 

Ha det gott!!
 

9 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt att se vad du har för dig i och utanför rabatterna. Den i blått gillar jag, flikrabarbern har jag till slut fått bort härifrån...
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Härligt när det går att ersätta utgångna plantor. Den där barnrisslan skulle jag GÄRNA ha hos mig WOW vilken underbar sak;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Hej Berit!
  Så kul att titta på dina fina bilder där en del är rena reprisen från min trädgård så där två, tre veckor sedan.
  Din D. cucullaria blir även jag fundersam på. Knopparna är inte rosa på arten...nu får du någon ny namnsort i din rabatt som väcker habegär hos folk kan tänka...:-)
  Ditt fynd från fyndmarknaden är så fin! Tänk om du hittade en docka i samma tidsanda eller du som är kreativ kan kanske tillverka en själv...? Ett litet barn med vacker kolt och förkläde, solhatt och en bukett blommor i risslan eller typ något åt det hållet.
  Inspirerande! /Anja

  SvaraRadera
 4. Hvor er den sød den blå... Hannelotte har lige postet et billede osse.. og den vil jeg gerne gro en dag... men jeg har allerede så mange planter og er lykkelig for den jeg har og får alligevel hele tiden nye.. så en dag kommer den måske osse til mig.
  Nej den cucularia er for rosa - så du må have fået en anden istedet.. men den er rigtig sød, jeg har selv fået en hel masse bulbiller af den almindelige og kan nemt fortælle dig fra hvor - hvis du gerne vil have flere, da nogle ligefrem betragter dem som ukrudt
  kærlige tanker herfra Danmark

  SvaraRadera
 5. You are like a lot of us, always finding something "special" to put in the garden. That makes gardening so creative. Thanks for the posting. Jack

  SvaraRadera
 6. Hei Berit:)
  Så vakker den var Synthyris..og flott barnrisslan...kjempeflott!
  Ikke alltid en er heldig med alle vekstene gjennom vinteren..noen huller blir det ofte.
  Ønsker deg fine mai-dager:)

  SvaraRadera
 7. Här fick jag några nya vackra växter att lära mig. Särskilt intressant med cucullarian. Ordet rissla har jag inte hört förut med den ser ut att ha några år på nacken. Håller med Anja om att det skulle vara jättefint att styla upp den med docka och blommor, kanske vid högtidliga tillfällen.

  Kramen
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Den där barnrisslan är riktigt läcker , precis som Synthyris, den är också väldigt fin. Ha det fint/Carita

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att få fylla på "förrådet" med nya växter och vilken vacker rissla.

  Må så gott, "dina frön" gror i växthuset hos mig! :)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit