Välkommen hit till min bloggonsdag 14 januari 2015

Trädgårdsfest mitt i vintern


Min resa ner till Göteborg hade som mål att delta i Trädgårdsfest mitt i vintern anordnad av Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) Hallandskretsen. Beskrivningen på denna fest är: När våra trädgårdar tagit vintervila och vi saknar grönskan som mest har du möjlighet att tillfredsställa din växt- och trädgårds­hunger och jag kan bara säga denna fest tillfredsställde min hunger, ökade min kunskap och gav mig många nya vill-ha växter. Framför allt gav den mig så himla mycket med alla möten av andra trädgårdsmänniskor, mycket värme och mååånga skratt. Har du möjlighet att fara ner nästa år på denna fest så gör det!!

Redan fredagkväll började det roliga då jag tillsammans med Fryles och Hermanssons var ut och åt middag. Det blev en sen kväll med mycket surr om allt möjligt, vi träffade på Johan Orre och Tina Graff också.

Snillen spekulerar:)
 

Lördag morgon var det inte upptakt förrän klockan 1 så man hann sova ut. Första föredraget höll Mona Holmberg som hon kallade: Nedslag hos Holmberg & Strindberg .
Mona och Ulf Strindberg har jobbat på Göteborgs botaniska och bland annat gjort
sommarblomsrabatt i Enköping de senaste tio åren. Ansvarig för växtgestaltning av Värdens Park Göteborg. Gjorde Mästerrabatten 2006 och Mona har tillsammans med Rigmor Celander skrivit boken Nordiskt ljus och italiensk hetta. Ett underbart föredrag med många fina tips på fina växtkombinationer och tankar på hur man kan göra.

Nästa föredrag höll Peter Korn som skulle heta Vintervackra växter men han ändrade titeln på sitt föredrag till tror jag Lära av naturen, naturmiljöer och naturlika planteringar.
 

Här blev det en hel del noteringar på växter som jag ska hålla koll på om jag hittar dem. Underbart föredrag med underbara bilder och en del aha.

Sista fördraget denna dag höll Henrik Zetterlund :Växter jag rövat eller gjort och några andra historier. Jisses vilka historier och vilka växter vi fick se…och kul att han själv fått både upptäcka och fått sitt namn på så många växter. Här kan jag väl säga att mitt anteckningsblock blev fyllt med många nya växter som jag vill ha.

Sen så skulle vi gå hem ett gäng till Fästningens vandrarhem och nu hade stormen ”Egon” börjat bli kännbar. Full motvind och svårt att ta sig fram. Sen efter en förfest skulle vi ta oss till restaurangen och då fick vi gå i kedja för att ta oss fram. En helt underbar kväll blev det, med många möten och många samtal.

Nästa dag så hade vinden avtagit även om det blåste bra ändå. Denna dag inleddes av Owe Jaktlund : Mina drömmars trädgård.

Och ja Owe många av dina drömmar är mina också, underbara bilder på hans trädgård och naturligtvis blev det en hel del uppskrivet i blocken på växter jag vill ha.

Efter Owe blev det Karin Berglunds tur att inta scenen han pratade om En trädgård – vad ska man ha den till? Hon pratade lyriskt om just lukter och visade poetiska bilder från olika trädgårdar. Under hennes föredrag blev jag lite stressad eftersom Monika Hermansson visade att alla tåg var inställda från Varberg och jag hade en tid att passa då mitt flyg skulle gå, jag vågade inte chansa på att det skulle gå ersättningsbussar. Som tur var så erbjöd sig Marianne och Conny Assarsson att köra mig till Landvetter och flyget..tänk vilka underbara människor det finns !!!Vill även rikta ett tack till Fryles och Hermansson som tog hand om mig denna underbara helg, ni är helt fantastiska!!

En helt makalöst rolig helg med många minnen som jag kommer att bära nära mitt hjärta. Om jag kommer att åka nästa år?? Om bara min hälsa och plånbok är med mig så JAAAA.

Ha det gott!!

9 kommentarer:

 1. Visst hade vi det helt underbart kul! Man ska ta hand om varandra Berit o är de lika goa o trevliga som du är det minsann inte någon uppoffring precis:) Hoppas verkligen att vi kan ses nästa år också, vi tystlåtna måste hålla ihop:) Kram/Monne

  SvaraRadera
 2. Låter helt fantastiskt
  /Anja!

  SvaraRadera
 3. Va roligt det låter! Jag har varit sugen på att fara dit jag också, men än så länge har det inte passat med kalendern. Men vem vet, kanske nästa år? :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja, där hade man ju gärna varit med, men av princip (fniss) ger jag mig aldrig hemifrån numera efter två hemska upplevelser vintertid. Båda här på Gotland, den ena med snöstorm och snödrift och den andra med dimma.
  Båda gångerna hade jag hållit föredrag i Visby, men som tur var hade jag en väninna med i bilen som kunde hjälpa till att hitta hem. Istället för att ta 45 min dom 4,5 milen tog det 1,5 timme. Och man var helt slut när man äntligen körde in på gårdsplan!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Låter mycket trevligt!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Åh så trevligt du har haft det! Härligt! Man behöver komma iväg på såna träffar nu denna mörka årstid...
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 7. Härligt med ett litet växtäventyr så här mitt i mörkaste vintern.

  Allt gott
  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Men så roligt! Det kan vara en riktig lisa för själen att åka på en sån fest!
  Kram!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit