Välkommen hit till min bloggonsdag 24 februari 2016

Det gror …


Nu gror det fullt både i kylskåp och under lysrören. Nästan varje dag nu får jag plocka fram nytt som grott i kylskåpet, en del roligt som behagat gro. Tänk att så små kan glädja såå mycket!


 
Jag köpte ju en del roliga frön både från Magnar och Alplines i år eftersom Konnäsörs inte finns längre, en stor sorg. Sen har jag både bytt till mig och köpt på auktionssidan på facebook en del. Fast naturligtvis är det mycket som inte grott än, och en del kanske inte gror i år utan nästa år. Men den som väntar på nått litet får ibland vänta läänge …

En del skulle behövas skolas om men det tar jag till veckan, för till helgen har jag fullt upp med både STA årsmöte och med att en trädgårdsvän kommer och bor här över helgen då hon ska föreläsa i Piteå, Anette Nilsson hon som bloggar på Boäng. Ska bli såå kul att få träffa henne igen.

 
Ha det gott!!

 

12 kommentarer:

 1. Härliga tider :) Ett himla bärande på mina sådder just nu, för jag får inte plats under lysrören, de får flytta fram allt eftersom och sen får annat flytta till växthuset och bubbeltältet, lite kallare. Fröerna jag fick från dig har grott :) Ha så skoj du och Anette :)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Ja nu är det härliga tider med frösådder. Det ser frodigt ut i dina krukor vad ger du för näring?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder ingen näring mina frösådder, det blir för kraftigt för rötterna.När de är omskolade efter tag så börjar jag näringsvattna med en svag dos.

   Radera
 3. Jösses vad det gror! Där har du att göra ser jag :) Vad trevligt att Anette ska bo hos dig,ni får ha det så trevligt o hälsa så mycket :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så flotte spirer du har! Det er mye glede i små frø, ja :)

  Ønsker deg en herlig dag!

  SvaraRadera
 5. Så fint det gror i lådorna! Inte alls lika grönt i mina. Men det kommer väl. Låter som en rolig helg framför dig. / Britt

  SvaraRadera
 6. Oj vad du har frösådder - och vad välmående dom ser ut! Kul att Anette ska hålla föredrag, blir nog mycket intressant!!
  KRAM från en som är sitt gamla glada jag igen. Jag har svårt att vara deppig nån längre tid.....
  Susie

  SvaraRadera
 7. Oj ser jättefint ut, nu kommer jag oxå ihåg att jag har fröer som jag tänkte sända åt dej. Tror jag tar nya i år. Du kör inte stjärtlappsmetoden ser jag, testade ifjol..blev inte bra.

  SvaraRadera
 8. Så imponerad jag blir jag äter upp mina sådder jag.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Så roligt när det gror. Speciellt de som är lite ovanliga.
  Mycket jobb återstår innan det är riktiga plantor.

  Jag nöjer mig med törnrosa i år.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Wow...hvor det gror hos deg!
  Så mange spirer du har i farta...ser helt hærlig ut:)
  Jeg har ikke startet helt ennå,men ligger i startgropen:)

  SvaraRadera
 11. Mmm... myser när jag läser om hur det gror i kylen. Tycker om att ha små påsar där och kunna titta till dem. I år sådde jag allt i krukor på gott och ont eftersom jag bor lite provisoriskt. Men har hittat pioner som grott i kallbänken.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit