Välkommen hit till min blogglördag 5 juni 2010

Växtmarknad

Att fara på växtmarknader och sälja plantor, har jag ju nu gjort 2 gånger och imorgon blir det 3: dje gången. Då ska jag fara ner till Burträsk och sälja plantor , men då jag är där brukar det betyda att jag har mer plant hem än dit. Jag gillar att fara på växtmarknader och sälja dels för alla möten med alla andra trädgårdsnördar och få surra växter. Sen så är det ju 4 år sen jag höll på med detta och det är många jag inte träffat på flera år eftersom jag har varit lite på sidan om ett tag.Så bara att få möta folk från den gamla tiden är kul. Sen lär sig alltid något och alltid kommer det hem någon planta man inte har...konstigt jag som egentligen inte har plats för någon mer planta. Men, men ibland blir frestelsen för stor.
(Bilderna är klickbara)

Min fullastade bil innan jag for iväg idag

Ikväll har jag och leve varit ute i naturen, jag på min jakt efter fynd på skrot och Leve på jakt efter fågel i ett gyttjigt dike....Fy vad hon luktade sen!! Men nu är hon badad och fin igen.
Vad jag hittade?? Stenar, rostig kedja, en gammal rostig sågklinga .lite andra rostiga saker som jag ska plantera…bild kommer sen.
Nu har min Gullprakttry, Weigela middendorffiana, börjat blomma ..det är faktiskt första gången jag ser den blomma ...jättesnygg tycker jag.

6 kommentarer:

 1. Man kommer ALLTID hem från växtmarknader med nya plantor;))Men det är väldigt kul att sälja växter. Den gul Weigelan är snygg! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Du ser ut att ha massvis med godbitar med dig Berith. Lycka till med försäljningen!

  SvaraRadera
 3. Farligt med växtmarknader :-) Men så roligt det brukar vara!
  Har du bilder till allt du säljer! Önskar jag tänkte på det ibland, det är alltid så svårt att beskriva hur växter ser ut.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Växtmarknad har jag aldrig varit på, men det får nog bli ändring på det snart. Låter verkligen jättekul!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det gick bra och att du fick mycket sålt.

  SvaraRadera
 6. ja det gick bra och kanske det blev mindre hem:) jag handlade och fick en del också:)
  Det är kul med växtmarknader både att handla och att köpa där:)sen så träffar man j så måånga trevliga människor också!!
  Jo jag har bild på nästan allt jag säljer , det går såå mycket bättre då eftersom jag har mycket som folk aldrig hört talas om.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit