Välkommen hit till min bloggonsdag 14 juli 2010

Häckrensing pågår

Jag har forfarande inte fått ordning på bloggen inläggen, det verkar inte vara så hög prio för Blogger att fixa felet:( Jag får fortfarande använda den gamla inläggningen , det går men oj så träligt det är med bilderna.
Jag har iallafall sysslat med att rensa häck, det är låångt ifrån klar, jag har väl hunnit någon meter på ena sidan , men varje buske tar minst 3-4 timmar att rensa upp.Det är ogräs som heter duga där!!Och tyvärr så får jag inte upp alla maskrosor med hela stammar , dom sitter mellan rötterna...men finare kommer det då att bli .

Just nu tokblommar Trebladspirea, Gillenia trifoliata,.Den blir ca 80 cm hög och vill stå i sol - halvskugga. En fin vävarväxt.En annan fin blomma är ju den Japanska vädd, Scabiosa japonica.Den är hos mig ca 20 cm hög och vill gärna stå i sol.


Blåmunkar, Jasione laevis är en annan blå blomma jag gillar. Den vill även den står i sol och blir ca 30 cm hög.


4 kommentarer:

 1. Vilken jobb du har tagit dig på att rensa i en igenvuxen häck, men det blir ju jättefint:) Trebladspiran gillar jag jättemycket jag har den på flera ställen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vill du rensa mer häck?? Suck jag borde verkligen vara lika flitig som du, min bokhäck dör snart kvävningsdöden. Så fint det blev hos dig!

  SvaraRadera
 3. Ursäkta en latmasks fråga, men kan man inte täcka ogräset med tidningar och täckbark ovanpå det? Måste man plåga sig själv så där?

  SvaraRadera
 4. nja Anette tror inte det:)
  Cici det blir lite svårt att bara lägga tidningar och täckbark på den, den är total igenvuxen och massor av ogräs mellan stammarna så det skulle bli svårt att göra det, däremot kanske jag gör det efter jag rensat upp den, lägger tidningar och sen jord.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit