Välkommen hit till min bloggtisdag 6 juli 2010

Min stenmur

Äntligen,äntligen kan jag skriva inlägg, jag har fått gå tillbaka till den gamla version.Jag läste det på hjälpcenter att det kunde hjälpa,och det gjorde det. Jag hade bara ett snurrande hjul i inläggsrutan., det är tydligen ett problem som drabbat några världen över.Jag har en mur på min tomt, en del är gammal och är jättefin.

Men så var det den del som är ny, den var inte fin då jag flyttade hit, den var helt överväxt av ogräs och gräs.

Det var ett tungt och jobbigt att få bort allt ogräs.

Så min första sommar här började jag rensa upp i den och kantskära den mot gräsmattan. Ivirig som man är så började jag även då plantera in den del som jag rensat upp.


Ifjol fortsatte jag att rensa upp den och plantera in mera i den, samt att skala bort all gräsmatta under dom 3 hagtorn och en vinbärs buske som står där, och för att det skulle hänga ihop bättre med den låånga rabatten också.
Nu i sommar ser stenmuren ut så här, en hel del plantor har fått plats där.Jag hoppas att det nu växer ihop och att alla dianthus och phloxen väller ut över stenarna.Det största problemet jag har där stavas Å-K-E-R-S-E-N-A-P , ett gissel!! Jag fick i år ett tips att bara klippa av dom och inte försöka få upp rötterna, att dom skulle mattas av bättre då.


min stenmur mot gångvägenmuren sedd från gården in mot husetHa det gott Berit

4 kommentarer:

 1. Men gud Berit VAD du har jobbat! Det blir ju kanonsnyggt:) Kan se framför mig hur nejlikor och annat väller ner över muren, riktigt snyggt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. joo det har blivit en hel del slit:) fast kul sådan.MM jag ser också det framför mig ...en del dinthusar har redan i år växt till sig bra ..åså har jag ju sått 10 nya sorter i år .
  ha det gott berit

  SvaraRadera
 3. Riktigt snyggt! Kommer bli sååå fint sen när allt kommit igång!
  Vilken tur att det fixade för dig! Man blir ju galen när det inte funkar som det ska på bloggen!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Hur snyggt som helst! För att inte tala om när allt växer upp! Imponerande. Tur att du lyckades skriva inlägg igen:)
  Charlotta

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit