Välkommen hit till min bloggsöndag 6 mars 2011

Dracocephalum grandiflorum, Sibirisk drakblomma

Den här såg jag också första gången i Arboretumparken i Torneå, sen hade jag turen att hitta den hos Särkän Perennataimisto en underbar och en stor guldgruva om man letar efter lite annorlunda växter.

Dracocephalum grandiflorum, Sibirisk drakblomma som den kallas på svenska. Det är en alpin art av Dracocephalum som växer i södra Sibirien, Centralasien, Mongoliet, N och W Kina.


 
Blommar tidigt på sommaren, redan i maj – juni, uppe hos mig i juni med klarblåa lejongaps liknande blommor. Har fina har fina blad som är buckliga och har en taggad kant. Den blir ca 25 cm hög och vill stå i sol – halvskugga.

Frösådd: varmgroende men vill ha ca 5 grader för att gro, gror ojämnt.

Ha det gott!!

6 kommentarer:

 1. Vilken fin växt, det är roligt med nya växter från öst. Arboretumparken i Torneå är fin men jag har än så länge bara besökt den en gång med alla barnen i släptåg så det fanns inte så stor tid att se alla växter.
  Ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 2. Vacker teckning på blomman.

  SvaraRadera
 3. Pigg blå färg på de blommorna. Lika blå som himlen idag.
  ha en härlig söndag!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Åh den var vacker, jag har den kinesiska den ser ungefär likadan ut men saknar den vackra teckningen inuti:) En riktigt vacker och bra "vävarblomma" tycker jag. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Härlig blåfärg!Gillar blommor som påminner om kantnepeta :-)
  Ha en skön söndag kväll!
  Kram från mig!
  Ps.du skrev om award hos mig men jag har varit dålig på att ge dom vidare...så det måste varit nån annan du ska tacka nej hos!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar Drakblomman väldigt mycket. Jag har två olika D. moldavicum och D. ryuschianium 'Blue Moon'. Nu har jag blandat ihop namnen, men en av dem är finare och har större blommor än den andra. Men, kanske din drakblomma är ännu finare! Jag har haft dålig utdelning på mina sådder så fröna är slut. (Men enligt mina såanvisningar skall fröna stratifieras). Jag hoppas att de klarat vintern bra i år.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit