Välkommen hit till min bloggmåndag 21 november 2011

Första snön!!!

Igår kväll kom den, den första snön. Visst blir det ljusare ute då den ligger på backen, men jag gillar inte att skotta och jag tycker inte om kyla!!!!!Snötäcket är bara kanske 1-2 cm så man slipper då skotta idag iallafall.
Visst blir det ljusare ute men lite snö i gräset.

Ha det gott!!

14 kommentarer:

 1. Ja, sådär lite vitt puder är ju bara fint men efter de två senaste vintrarna med mycket mycket snö även här i allra södraste Sverige så hoppas jag på en mild, "vanlig" Skånevinter för att skotta är inte roligt... Men det blir ju trots allt lite ljusare med det vita täcket!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hoppas det dröjer innan vi får snö.Förra vintern var så jobbig med all snö som skulle skottas.Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker som dig om kylan, dvs. inte alls.
  Kylan är det som gör vintern riktigt jobbig, lite snö går väl an, men på våra breddgrader blir det sällan lite utan ofantliga mängder snö en normal vinter.
  Jag försöker tänka positivt ändå och glädja mig åt att det faktiskt blir ljusare ute, men det uppväger ändå inte vinterns alla eländen.
  I Brännberg var det - 8 i morse. Kallare än - 10 vill jag inte ha.
  Åter igen hade jag önskat att jag bodde i ett varmare klimat, men som den vinterhatare jag är så bor jag ändå kvar ( ? ) och längtar till milda vårvindar. Men de känns avlägsna nu.
  Ha en bra dag trots allt det vita kalla utomhus.

  SvaraRadera
 4. Ja snö och kyla vill jag inte heller ha och hittills har vi klarat oss;) Rena vårvärmen här faktiskt, +10 grader vid 1:a advent är ju inte så vanligt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Här har det bara egnat så ingen snö i sikte ännu.
  Idag har vi haft ett riktigt fint väder med sol och plus 2 grader

  Hur stort gjorde du hjärtat som du har på bron.
  Jag skall försöka mig på den fina dekorationen.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, vi fick också nån ,millimeter snö och här var stämning på topp :-) Så olika det kan vara. Men vår snö smälte raskt bort igen... Får väl hoppas att "din" snö kommer hitåt istället ;-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 7. Oj...är det sådär det ser ut...hihi....va ju sååå länge sen det var vitt på backen. Visst blir det ljusare o finare med snö. Jag älskar att skotta, helst ensam ute sent på kvällen...underbart. //helen

  SvaraRadera
 8. Ja! man kan faktiskt längta efter ljuset! vi har haft några grå och mörka veckor här nere i skåne.
  kram mia

  SvaraRadera
 9. Jag säger bara BLÄÄÄÄ för snö och kyla! Lite vitt på marken kan jag gå med på och sisådär en vecka med snö på träden för lite julstämning. I övrigt; nej tack! Snö vore i och för sig OK om det inte var kallt, men det är en ekvation som inte går ihop. Jag hoppas att vi klarar oss länge än (och skratta gärna när det kommer lite här, för då tycker jag säkert att det är fint, fniss).

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 10. Ja snö är härligt, men här nere på västkusten får vi nog vänta o vänta....
  Kram Malena

  SvaraRadera
 11. Hej1
  Ännu ingen snö hos mig, förutom lite pudersnö som kom och försvann i helgen
  Hoppas det dröjer än ett tag innan den vita massan dråsar ner :)
  Ha en fin dag!/ bea

  SvaraRadera
 12. Här är knappt frost ännu. Lite vitt skulle göra gott med tanke på mörkret.Bara snön ligger och inte töar ner till jobbigt slask eller is så är det väl OK? Fas i måttliga mängder förstås, så vi inte behöver skotta varje dag.

  SvaraRadera
 13. Inte en snöflinga har fallit här, gräsmattorna är fortfarande gröna! Jag tycker det är skönt att det inte är två meter snö och 20 grader kallt, men jag tycker det är trist med varmgrader och regn i slutet av november. Det är gräsligt mörkt ute nu och jag tar tacksamt emot ett par dm snö...
  Lagom är bäst:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit