Välkommen hit till min bloggtisdag 8 november 2011

Idag hände det!!!

Idag äntligen så hände det jag velat i 2 års tid, 3 björkar fälldes på min tomt. Problemet har varit att få någon som gör det eftersom de är så stora och fallinjen kanske inte har varit den bästa för en som inte är så van att fälla träd. Jag har varit rädd varje storm eller blåst att de ska blåsa av men nu behöver jag inte vara rädd längre, känns jätteskönt. Björkarna är uppåt 100 år så visst är det synd att fälla dem men de är murkna inuti så det är inget annat att göra än att ta bort dem innan det händer en olycka. Att det sen kommer att bli andra odlingsbetingelser kan jag ju ana eftersom tomten kommer att bli soligare, så det blir till att kanske plantera nya träd.

FÖRE
EFTER
Visst blir det tomt på tomten och jag hajar till varje gång jag tittar ut.Men det finns ju nya träd att plantera:)

Ha det gott!!

13 kommentarer:

 1. Så skönt att få bort de gamla björkarna. Har man otur såkan de ju blåsa av.

  Och bjökarna dra ju så mycket vatten och näring ur jorden.

  Säker hittar du nya träd att plantera för visst blir det en stor förändring men man vänjer ju sig ganska snabbt.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att få bort dom björkarna, dom var verkligen stora! Som du säger det kommer bli mycket soligare =), men har du otur blir det blåsigare. Jag gick och vänta på att en granne skulle ta bort sin ek i många år, när han äntligen tog bort den (jag ville komma åt kvällssolen) Då märkte jag vad den hade gjort åt mig i alla år... Jag fick sätta upp ett vindskydd åt växterna.
  Men med björkarna borta kan du ju sätta träd som du vill ha =)
  Grattis / Mari

  SvaraRadera
 3. Lika bra att vara förutseende .Så stora träd är ju inte kul att få över hus eller annat på tomten.Så skönt att du fått hjälp att ta ner dom.Och så får du ju det stora nöjet att planera för vad du ska sätta istället.Kram

  SvaraRadera
 4. Man VILL ju inte men ibland så MÅSTE man ju:) Vi tog ner vårt gamla päronträd i höstas och oj vad hemsk man kände sig och vad tomt det blev:( Men vad gör man...... Det är bättre att förekomma än att förekommas:) Det tar nog ett tag för dig att vänjas men vad skönt att slippa oroa sig varje gång det blåser. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Hejsan Berit!
  Ja. Björk nära huskroppen är nog inte det optimala.
  Det ser tomt ut nu men nu kan du plantera, som sagt, nya som passar bättre där:)!/Anja

  SvaraRadera
 6. Ska du göra nåt med riset som blir över? Om det finns häxkvastar så kan jag tänka mej att komma och plocka, om du inte vill ha dem själv :)

  SvaraRadera
 7. Skönt att slippa oroa sig är de murkna så är det ju ett rejält skäl att ta ner dem. Har du funderat på vad du ska plantera i stället? Det blir väl förstås en ny rabatt där när du ändå är igång! (:D Härligt! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Du kommer vänja dig snabbare än du tror. Och samma sak med växterna. När vi kom hem en dag från jobbet för ett par år sedan så hade kommunen tagit ned hela vår vackra askallé utanför på vår väg. Det var himla läskigt att tag men nu tycker jag mest att det är skönt att de försvann innan de ramlade ner över vårt hus. Och så har vi soligare eftermiddagar på höstarna.. Bara en sån sak.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Skönt att inte behöva oroa sig över dom längre...å så kan man ju plantera nya sorters träd !!!

  Ha det så gott!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 10. Bättre att ta det säkra före det osäkra! Nu får du ju chans att välja nya vackra träd : )
  /Cika

  SvaraRadera
 11. Ja men vad skönt!Nya möjligheter oxå som du säger.Björkar suger ju så mycke vatten bara det...Annars är jag något av en trädkramare :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 12. Ja, av og til må en bara...MEN det gir nye muligheter:)
  Spennande å se hva for tre du vil plante:)

  SvaraRadera
 13. ja det var inget jag ville göra men som var tvunget, med tanke på att pilen blåste av så blir man ju bara mer och mer nervös då de blåser. Visst finns det funderingar på hur jag ska göra nu , men jag har ju redan börjat göra en rabatt där den ena björken stod:)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit