Välkommen hit till min bloggtisdag 22 januari 2013

Rönnrabatten och Syrenrabatten


Både rönnrabatten och Syrenrabatten gjordes klart sent på hösten 2011 så här har inget hunnit växa ihop än. Och det kommer säkert också att flyttas om lite bland perennerna som står där nästa sommar.

Rönnrabatten är den som först tinar fram hos mig och här har jag satt många vårblommande växter just för att få se dem i tidig blom. Så det är hit jag går numera först på våren för att kolla vad som kommit och petar i jorden. Oj vad jag längtar till jag får göra det igen. Just nu har jag en enorm längtan efter att få se lite grönt som sticker upp i rabatterna men jag vet ju att det är länge dit, 3 månader bort minst. Tur att man har sina frösådder att roa sig medans man väntar på det gröna ute.
Rönnrabatten har fått sitt namn efter att det står en stor rönn i den. Och här finns sjömanshjärta, snöklocka, en hel del olika sippor, olika blåsippor, olika corydalisar, några alliumsorter , en hel del primulor , några saxifragor,hostor , dagliljor, en del salvior och alunrötter bland annat. Tyvärr har jag missat att fota rabatten närmare.


Syrenrabatten har fått sitt namn efter det står tre gamla syrener bakom rabatten. Bland annat finns det liljor, hostor, dagliljor, corydalis, oika sorters aralior, olika sorters gräs, saxifragor, olika allium, olika hasselörter, Meconopsis, Cacalia sp. men även två sorters Berberis och en Indigofera heterantha, rosenindigo. Den här rabatten har jag i alla fall fotat lite närmare.

Idag har jag sått 32 krukor som nu står under lysrören, bland annat 14 olika sorter Chili. Imorgon kommer förhoppningsvis frön från STA så jag får så lite mera.

Ha det gott!!!

10 kommentarer:

 1. det känns så otroligt långt bort tills det ser ut som på dina vackra bilder.... men vi har ju varit med förut och vet att det går fort :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jag har inte kommit igång med sådderna än. Det kliar verkligen i fingrarna.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Beundrar dig enormt som sår så mycket! Har inte riktigt fått fatt i varken lusten att så eller att ta fuchsiasticklingar i år;( Men det blir nog snart bättre hoppas jag:) Underbara foton på dina rabatter, en sådan prakt! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Så kul att du visar dina olika rabatter! Det ser jättefint ut! Vilken snygg rönn du har förresten.
  Jag väntar också på STA-fröerna nu.....skall bli så spännande att se va det blir för några:-)
  Lycka till med sådderna!

  SvaraRadera
 5. roligt att du fortsätter att visa dina rabatter med växtlistor
  oj vad mycket du sått
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint jag ser där i dina rabatter.Och nog längtar man till våren.Kram

  SvaraRadera
 7. Men vad fint du har det! Jag blir mer och mer impad för varje rabatt du presenterar!

  SvaraRadera
 8. Åh vad härligt att läsa och se sommarbilder! Fina rabatter, så fint du har det! Är så förtjust i din grusplantering, jag har lite grus på baksidan men vet inte riktigt om jag får plast med fler växter..... men det är ju så fint. Det är halvskugga - mest skugga så Hosta och Murgröna trivs bra, det är de växter jag fått ned i gruset hitills. Ett skott av Klätterhortensia tar sig bra, tänkte den är fin mot grus. Oj vad jag börja längta nu.... :) Ha det bäst ♥

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig rabatt din rönnrabatt är Berit!
  Tänk att jag har inte beställt ett endaste frö från STA - jag måste komma ikapp med mitt trädgårsjag!

  /Anja

  SvaraRadera
 10. Så fina rabatter....och så mycket fint i dem :)
  Kul med listorna vad du har i dem...sjömanshjärta är inget jag känner till....får googla på det...löjtnant och fänrik ja, men sjöman...hmmm..kul med nytt.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit