Välkommen hit till min bloggfredag 15 mars 2013

Blommig fredag-vatten


Dagens tema på blommig fredag är vatten. Så här har jag tolkat dagens tema vill du se andras tolkningar så finns de hos Rosor och Bladlöss.

Vatten fick vi från ovan förra sommaren så det räckte och blev över. Att ha sina rabatter under vatten är inte kul och man är orolig att det ska ruttna om det inte sjunker undan nog fort. Tack och lov så klarade sig alla perenner i denna rabatt från det.Visst är vattendroppar på daggkåpa snygga men de visade sig för många gånger förra sommaren . Vi får hoppas att denna sommar bär med sig mera sol och värme.Kontrollerade vattensamlingar har jag också som denna med min slipsten som ger ett fint ljud av porlande vatten.Eller min mossdamm som fåglarna älskar att bad i.Och just nu droppar det vatten från taket i mitt vardagsrum, inte kul och jag hoppas att rörmokaren kommer imorgon och ser vad som är fel denna gång. Det är så det är att bo i gamla hus med gamla rör.
Ha det gott!!

31 kommentarer:

 1. Ja, ibland kan det bli för mycket vatten... hoppas också på en sommar som är alldeles precis sådär som man vill...
  Vackra bilder - din mossdamm är ju helt underbar! Hur gör du så att inte fåglarna förstör mossan?
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått ha kompost galler över då det har varit som värst med skatorna.För de är de som är värst.

   Radera
 2. Jag vill ha din mossdamm!!! Hur gör jag? Den är ljuvlig. Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget svårt att göra det , gräv en grop lägg dammduk och sen så sågade jag torvblock i ungefär 5-7 cm tjocka skivor som jag klädde dammen med , både i och runt. Sen så var jag och hämtade mossa som jag la på torvblocken.Nu har en del växt fast så det verka ha funkat.

   Radera
 3. Men Berit vilken mardröm! Vatten är underbart men inte i vardagsrummet! Hoppas att det kirrar sig snart. Daggkåpa och vatten = me love :-)

  Du nu har mina Nerium frön grott, tjohoo

  Trevlig helg/ Tyra

  SvaraRadera
 4. Takdropp inomhus låter inte rolig.Hoppas du får det fixat snart.
  Förra året var ett regnigt år.Inte kul.Hoppas den här sommaren blir bättre.Kram.

  SvaraRadera
 5. Hoppas verkligen det inte är något allvarligt med inomhusdroppandet!! Själv hoppas jag också på en något varmare sommar i år. Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Vatten vill man ju inte ha varken i rabatten eller vardagsrummet ! Hoppas rörmokarn fixar saken snabbt åt dig. Så fint med slipstenen, får nog gräva fram min ur rabatten, där den ligger som trampsten, och göra något kul med den. Daggkåpan är en favorit med vattendropparna på, men jag hoppas också på en soligare sommar i år. Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 7. Jag gillar vatten men på rätt ställe och inget dropp inomhus. Hoppas kommande sommar inte blir lika blöt som förra året. Ha det bra/Carita

  SvaraRadera
 8. "För mycket och för lite skämmer allt" gäller alltså även vatten. Jag trodde först att det var en damm på översta bilden. Tur de klarade sig :)

  SvaraRadera
 9. Stackars dig både för takdroppet och det blöta i rabatten i somras. det är en sommar jag vill glömma.
  hoppas det går bra med takdroppet.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Ja, förra sommaren var inte rolig med allt regn;( Inte kul heller med dropp från taket:( Hoppas att rörmokaren snabbt kan fixa felet och att det inte blir en massa som förstörs. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 11. Nä vi får verkligen hoppas på lite torrare sommar. Vad fin den är den lilla slipstenen! Eller den kanske inte är så liten? Snygg i alla fall! Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 12. Den mossdamm är så fin! Förstår att du var orolig för din översvämmade rabatt, men när man inte vet att den är just översvämmad så var den riktigt vacker! Trevlig helg. /Anette

  SvaraRadera
 13. Gillar verkligen din mossdamm! Så vacker!

  SvaraRadera
 14. Aj då, droppande vatten i vardagsrummet låter inte bra. Men din slipsten och din mossdamm ser alldeles underbara ut!
  Ha en skön helg,
  Carina

  SvaraRadera
 15. Vi får hoppas att den sommar som nu snart är här bara blir en skön och solig sommar. Regna kan det få göra på nätterna.

  Hoppas att rörmokaren fixar till det så ni inte får vattenskador :)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 16. Åh, både mossdammen och slipstenen dina är underbara! Annars kan jag bara hålla med dig - den här sommaren vill vi helst ha mer sol, tack! Ha en skön helg! :) Mia

  SvaraRadera
 17. Du har fått nydelige bilder i regnet :-) Så koselig med en slipesten!

  SvaraRadera
 18. Det är härligt med vatten i trädgården men kanske inte i sådana mängder som förra årets regn. Tur att dina växter klarade sig. Ha en skön helg!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 19. Vilka små härliga oaser som pryder din trädgård...=)
  Takdropp vill man bara ha utomhus...hoppas att det löser sig...<1

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 20. Vackra vatten(blänk), våta vatten(droppar), välsignade vatten, vansinniga läckande vatten(rör).
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 21. Oj Berit, hoppas du fått hjälp med det läckande röret. Inte kul.
  Din mossdamm är så fin, hoppas vi någon gång kan göra något liknande hos oss.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 22. Härliga bilder som ger mycket inspiration.
  Jag hoppas att det inte blir så regnigt denna sommar för all nederbörd borde väl ha kommit redan.

  Ha en riktigt fin helg

  SvaraRadera
 23. Ska det droppa från taket så ska det vara på utsidan från takrännor inte inne, usch, hoppas du får ordnat det. Så fina bilder du visar, men så otroligt mycket regn får vi hoppas vi slipper i sommar :)

  SvaraRadera
 24. Vill också ha en sådan där vacker mossdamm och en porlande slipsten! Båda borde gå att förverkliga, bara tiden blir töjbar! ;-)

  Perenner är ett tåligt släkte. De uthärdar många svårigheter. Förstår din oro, men visst var det vackert!?

  SvaraRadera
 25. Heisann!

  Vakre vannbilder, nydelig illustrert.
  Og det med å bo i gamle hus. I barndomshjemmet mitt som jeg leier ut, har det vært vannlekkasjer - og reparasjonensregningen som jeg krangler med forsikringsselskapet om, kom på over 100.000. Håper du slipper billigere. Dette gjaldt badet. Og nå hyler studentene om at strømregninga er altfor høy.... dette huset egner seg ikke for studenter og lånekassa, fikk jeg nettopp mail om!!! Sånn er det å ta hnd om gamle hus!
  Ha go´hælj!

  SvaraRadera
 26. Fine bilder omkring temaet vann.
  Enig med deg, vi fikk egentlig nok av det forrige sommer - selv om vanndråper selvfølgelig er vakre. Håper på mere sol i år!

  SvaraRadera
 27. Jättefint med slipstenen som vattensten. Mycket finare än nyköpta varianter!

  SvaraRadera
 28. Vilken vacker slipstensvattenblänk (lååååångt ord;)!)!/Anja

  SvaraRadera
 29. Fina bilder, men sååå mycket vatten vill man verkligen inte ha i rabatten! Din mossdamm är jättefin! Vi får verkligen hoppas att den här sommaren inte blir lika blöt som förra! Vatten är bra att ha men absolut inte i vardagsrummet, hoppas du får det fixat snarast!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit