Välkommen hit till min bloggonsdag 13 mars 2013

Tittut


Igår var jag och skulle skotta snö under min gran, såg att det var lite snö där på min promenad och är det över – 20 på nätterna kan det vara skönt för växterna att ha varmt om fötterna. Och vad hittade jag inte där jo en Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum' som tittar fram genom snön och säger: Hej, var är våren???Nu är mitt bildspel klart och först visningen är ikväll. Skönt att ha gjort klart föreläsningarna så man får tid till annat. Tack för alla fina kommentarer av er om den, det värmer. 
Omskolningskön har växt och jag satt upp två nya långa lysrör igår så nu ska det skolas om lite plantor igen. Kul!!!Det om något ger en hopp att snart är vi där i vårens tid.

Ha det gott!!

11 kommentarer:

 1. a determined little plant.....so wonderful!
  Bec x

  SvaraRadera
 2. Vi har ingen snö men man ser speciellt på rhododendronen att de inte gillar denna kyla som kom nu, bladen är som rullade cigarrer:( Hoppas verkligen att våren kommer nästa vecka. Lycka till i kväll! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det ger lite hopp om vår men enligt väderprognosen så skall det bli fortsatt kallt :o(

  Lycka till ikväll. Så smart med bildspel.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 4. Stilig bilde av den knoppen i sneen. Det gir håp :-)

  SvaraRadera
 5. Brrrr. Tycker allt går så långsamt nu, både med våren och snösmältning och allt vad det kan vara. Ska bli kul att läsa om hur föredraget gick sedan. Tror det blir kanon!

  SvaraRadera
 6. ja det är verkligen tur att man har alla dessa småplantor att pyssla med nu när man inte kan vara ute i trädgården
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 7. Hos mig har rådjuren ätit upp mina rododendron i vinter. Mycket trist.

  SvaraRadera
 8. Så kul med föreläsningar! Och vilket härligt ämne! Du kanske får göra en online-version också så jag får se/höra! ;) Kram

  SvaraRadera
 9. Hej Berit!
  Även om det ser lite tröstlöst ut hos dig pga snön så måste det vara oändligt mycket bättre för växterna än vår barfrost...Men! Å andra sidan måste denna barfrostkyla ta kål på en massa oönskade elakingar i rabatterna hos oss!.
  Mina roddar ser ut att huttra ordentligt - din har i alla fall ett fint täcke.
  /Anja

  SvaraRadera
 10. Så fint inbäddade de är. I min trädgård sticker ingenting upp. Ett tjockt snötäcke döljer ALLT. Men det är ett vackert budskap om att våren nu MÅSTE visa sig hos dig. Här snöar det för fullt nu igen. Visst är det vackert, men nu längtar jag verkligen efter våren.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Det är fantastiskt att du kan odla rhododendron så långt norrut! Det trodde jag inte att det var möjligt.

  Ja, var är våren, det kan man undra. Även här i Skåne finns snö på marken igen, även om det just i vår trakt är ett ganska tunt och håligt täcke.

  Försöker trösta mig med att det i varje fall inte är någon vår, som väcker rosorna, för att sedan komma med ett bakslag, som ger frostskador.

  Kram från Märit

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit