Välkommen hit till min blogg



söndag 28 april 2013

Roligt och mindre roligt


Nu går jag morgon och kvällspromenader i min nästan helt snöfria trädgård, och det blir nog någon promenad på dagen också för att kolla vad som har kommit upp och vad som är i knopp eller blomning.

Mycket är på gång och Mosippan är i knopp med sin ludna knopp.


Min Svavelpion kommer med 3 stänglar i år



Varför Primula rosea kallas rosenviva förstår man då man ser den då den börjar, den har röda blad och ser ut som en liten ros.



Igår så upptäckte jag att min Claytonia megarhiza v. nivalis, Bergsköna har frö sått sig massor, sånt gillas då den frösått sig. Jag kan väl säga att jag är väl inte lika glad då Stjärnflocka gjort det.



Men jag hittar också såna här röda elaka saker i mina rabatter som gömt sig i fjolårsgräs, Liljebaggar, jag har nog dödat minst 10 redan, det är inte kul!!!Man hoppas ju varje vinter att de ska ha frusit ihjäl men eftersom vi oftast får snön nu före det blir kallt och inte mycket till tjäle i rabatterna så klarar de sig…tyvärr!!!!!


Ha det gott!!


9 kommentarer:

  1. Man kan ju undra vad för nytta liljebaggarna gör, ett riktigt otyg att få bland sina växter:( Förstår glädjen över de små bebisarna av Claytonian;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Härligt att se blommorna vakna till liv igen! Men liljebaggen kunde man vara utan! Jag har också klämt ihjäl några redan! Det är bara att kämpa på!
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  3. Usch och fy för de små odjuren, jag har också avlivat åtskilliga redan! Verkar finnas många i år! Men roligare med allt som kommer upp i rabatterna nu,så vacker Rosenvivan är på nära håll./ Kram Titti

    SvaraRadera
  4. Åh vad söt den där rosenvivan var! Jag gör precis som du, alltså går runt och kollar läget varje dag - och så har jag precis som du hittat massor av liljebaggar som jag tagit död på. Så man undrar ju hur många man missat.....

    SvaraRadera
  5. Så fin den Mosippan er! Flotte bilder :-)

    SvaraRadera
  6. Vilka fina bilder! Ja, utom den sista på på odågan då kanske! Kul när det frösår sig och det är något man önskar sig. Jag försöker så stjärnflocka men de vill inte gro!

    SvaraRadera
  7. Oj, har liljebaggarna redan vaknat? Jag har inte hittat några än, men de lär väl dyka upp snart då. Sniglar och snigelägg däremot har jag hittat - hur många som helst:-(

    SvaraRadera
  8. Vilken fantastisk bild på mosippan och liljebaggen är vacker den med ....på sitt sätt;-)

    Elisabeth

    SvaraRadera
  9. Mosippan. Jaaa!
    Liljebaggen. Nääää! Och bläää!

    Kram Tamara

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit