Välkommen hit till min bloggtisdag 18 juni 2013

Hemma hos Camilla i Värnamo

Vi startade vår resa torsdag 6.6 efter både växtmarknad och att Ulrika hållit föredrag. En lätt kaotisk dag men iväg kom vi, tanken var att vi (Ulrika) skulle köra så långt hon orkade och att vi skulle sova i bilen första natten.

Efter att ha sovit i bilen en natt så fortsatt vi vår färd mot Värnamo för att besöka Camilla Daher och vi skulle få övernatta där också. Då vi kom fram till Camilla så frågade hon om vi ville se en till trädgård och naturligtvis ville vi det. Så vi fick se två underbara trädgårdar den kvällen…

Camilla som själv bloggar på http://www.tradgardsglantan.blogspot.se/ har en underbar trädgård med mycket vackert innehåll och måånga vill ha växter. Skulle inte säja nej till någon av hennes alla roddisar eller irisar. Sen vet jag att hon har en hel del Anemone nemorosa sorter också..en fick följa med mig hem en Anemone nemorosa ’Parlez vous’ med annat som jag hittade i hennes plantförsäljning. Vi fick en helt underbar kväll och morgon hos henne. Tack Camilla för din underbara gästvänlighet.

En underbar irisCamilla hade frågat Bernt och Harriet Gustavsson om vi fick komma och se deras trädgård som vi gjorde. Det var den första gången som jag fick se alla denna stora Rhododendron som blommar i hela mitt liv. Helt magiskt att se dessa flera meter höga med denna underbara blomning. Uppe hos mig har jag aldrig sett dessa stora roddisar.Cypripedium guttatum 


Visst kan man bli kär i en sådan här blomning??


Gunnera magellanica( krypgunnera) som jag köpte för att prova, den hade så fina blad.
I denna trädgård fanns mycket och mycket fanns att köpa på plantborden också så här handlades det friskt, och många glädjetjut blev det…hittade en Saxifraga manchuriensis (Penselbräcka), Gunnera magellanica( krypgunnera) som ska bli kul att pröva , en marmorerad blåsippa, Rhododendron camtschaticum(Kamtjatka-azalea) Roscoea ariculata (Röd Bergingefära) en Trillium han inte var säker på vad det var jag hoppas det är en Trillium luteum såg så ut på bladen ( man kan ju hoppas i alla fall) och säkert nått mer som jag glömt just nu. Sakta började plantbackarna fyllas, till vår glädje:)


Ha det gott!!!!

7 kommentarer:

 1. Kul att se trädgårdar från mig gamla hembygd, försökte även se om jag kände igen folk eller hus men försjönk mer i blomprakten förstås ... Fick lära mig som ung att Värnamo skulle vara zon 5 (för närheten till höglandet) men har i efterhand förstått att nära sjön och ån är det nog mer av (3)4 eftersom vi hade murgröna som klättrade på en södervägg och aldrig såg skadad ut. Och roddisarna blir större där!
  Låter som att ni haft en härlig trädgårdsresa - ska nog lägga mer ved på kampanjen om resa mellan trädgårdar längsmed norrlandskusten.
  Ingrid S

  SvaraRadera
 2. Så trevligt att få besöka fler trädgårdar än man räknat med:) Camillas trädgård har vi tyvärr inte varit i ännu men den som väntar på något gott.......... ;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Visst är det mysigt att titta in hos andra trädgårdsfreaks - och alltid får man nya friska idéer om nått nytt man vill göra! Fast just nu har vi fullt sjå med att bara få trädgården i topptrim till visningen i morgon!!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att få följa med på din resa så här i efterhand!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara trädgårdar! Kul att du visar bilder därifrån, bilder som detta ger inspiration!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad kul med massor av nya intryck och inköp. Gunneran hade jag aldrig hört talas om men en riktig önskeväxt.

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara trädgårdar det finns. Kul att få se en del på bild. Gunnera magellanica har vi haft några år, den växer i en torvblockskant hos oss. I våras trodde jag den dött men nu är den lika fin som tidigare. Ha en skön dag/Carita

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit