Välkommen hit till min bloggonsdag 26 juni 2013

Reserapport dag 5. Hemma hos Johan P och färjan.

Vi skulle denna morgon åka in till Stockholm och slussen för att ta färjan över till Finland, nått som Ulrika gruvade för, att köra inne i Stockholm i rusningstrafik. Efter frukost hos Inger R och inpackning av både mera växter och bagage så startade vi vår tripp mot Stockholm. Tack Inger för de växterna!!! Kvällen före hade vi pratat lite om att vi hade tid över och att vi ev. skulle fara in till Zetas. Inger R frågade om inte vi ville se Johan P: s trädgård istället och naturligtvis ville vi det, så hon ringde och frågade om vi fick komma. Som tur var så fick vi det!!


 

Att komma till denna djungel av trädgård var en upplevelse. I denna inte så stora trädgård fanns allt tror jag, underbara träd, vackra perenner, trädgårdsland och det blommade överallt. Tyvärr var det sol den dagen så alla bilder blev inte så bra. 

Genom Aot:s forum så vet jag ju att Johan har några specialområden som han är mer intresserad av bland annat snödroppar men de hade ju blommat över för länge sen och som han sa själv så var trädgården inne i sitt andra flor.Ett annat intresse han har är ju Pioner och här fanns det många vackra att titta på, ena vackrare än den andra. Som han sa själv: Den och den ska bort för nu har jag tittat färdigt på dem. Han skulle nu gräva upp några för att de skulle få komma och bo på en offentlig plantering så att många skulle kunna njuta av dem.


 

Vaktel höns


Spaljerade äppelträd som häck


Här fanns även roddisar och azaleor
 

Tack Johan för att vi fick besöka dig och för alla växterna vi fick! Sen blev det färd in mot Stockholm och slussen, vi hade god tid på oss om vi skulle köra fel. Men allt gick mycket bra och vi kom rätt med en gång. Det var liite spännande att köra in i färjan:) 
Så nu var vi på väg mot Helsingfors för att först besöka Mustila arboretum, mer om det nästa blogginlägg.

 


Ha det gott!!!

10 kommentarer:

 1. Vad spännande att få se Johan P:s trädgård! Skönt att ha kört ombord på färjan förstår jag, nu kunde ni pusta ut lite:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så härligt uttryckt: "Nu har jag tittat färdigt på den o den, så nu ska den bort". Men så är det ju! Men underbart med tanken att växterna ska få komma till mer offentlig plats så att fler får njuta av dem!!!
  Jaadu Berit och även ni andra som lägger in foton av era växter o av egna o andras trädgårdar: Tack för att ni låter även oss övria njuta av dem!

  SvaraRadera
 3. Jag har verkligen njutit av dina inlägg och bilder.
  Vilka fantastiska trädgårdsmänniskor det finns och vackra trädgårdar.
  Härligt att kunna pusta ut när ni kom på färjan.
  Den mannen är riktigt vis i sitt uttal.
  Jag har tittat färdigt också på en del växter som jag tappat kontrollen över så nu skall de bort. :o)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härlig resa ni gör och vilka fantastiska bilder från Johans trädgård!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar trädgård han har
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Håller med 'Alen Trädgård' att det var kul med bilder från Johan Ps trädgård. Han har skrivit många artiklar i tidningen TA, trädgårdsamatören.

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk resa ni har gjort Berit och tack för att vi får följa med på er resa via dina bilder och ord. Tänk vad många härliga människor det finns. :)

  Njut av sköna sommardagar!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Kjempeflott tur du har hatt! Det er alltid kjekt å besøke andre sine hager å få inspirasjon :)

  SvaraRadera
 9. Spännande resa ni var på, kul att få följa med på den. Vi har varit hos Johan några gånger, där finns mycket att se. Ha en skön dag/Carita

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit