Välkommen hit till min blogg



tisdag 19 november 2013

Att vika en bokgran/ängel


Jag har nu äntligen blivit klar med både renovering, höststädning och förberedelser inför mitt byte av första siffran i hur gammal jag är. Mitt byte av min första siffra är idag men allt är förberett med dotterns hjälp så jag känner mig ganska lugn just nu, imorgon bitti är en annan sak. Men det känns kul att ha den förmånen att kunna fira denna dag med nära och kära. Jag känner mig väldigt rik som kan göra det, det är inte alla som har den förmånen att ha många vänner och en kär släkt.

Men mitt i detta allt kaos så blev jag ju bara tvungen att pyssla lite. Många av er har säkert både sett dessa bokgranar/änglar som man gör av gamla pocketböcker, och många har nog gjort dem. De är både superlätta att göra sen är det kul att vika dem också. Just Book-art är ganska stort Over there och gogglar man på det så får man många läckra förslag på vad du kan vika av en gammal bok.



En gran/ängel gör du så här, man river bort omslaget och kollar så att limningen är hel. Man använder ungefär 120 -150 sidor, egentligen tills man inte kan vika nått mer.

Sen viker man första sida mot mitten,


Sen tar man det man vikt och viker en gång till mot mitten. När du viker sidorna så styrk till ordentligt med fingrarna för då blir granen finare när den är klar.


Det blir en spets som jag viker in under. Detta gör inte alla utan en del har den kvar, det är en smaksak hur man vill ha det.



Sen forsätter man bara att göra så tills man inte kan mera. Då delar man bara boken och vips har man en gran/ ängel eller nått annat som man får inspiration till att göra. Fantasin har ju inga gränser…


Om du vill ha en gran kan du bara göra en stjärna i silvertråd och sätta överst, en del har sprejat dem med glitter..

Vill du ha en ängel så gör du ett ansikte och vingar en del har inte tagit bort omslaget och använt det som vingar.

Vad jag ska göra av dem? En bokskog i olika storlekar.


Ha det gott!!

6 kommentarer:

  1. Kul pyssel! Det där måste jag testa!

    SvaraRadera
  2. Häftigt! Kul idé, jag har gjort något liknande en gång men där var det mer som en dekorerad uppslagen bok GRATTIS med bytet av förstasiffran;)) Kram/Monne

    SvaraRadera
  3. Kul tips, jag har precis rensat bort några böcker som skall till Second hand, jag kan säkert använda någon av dom. Ha det bra/Carita

    SvaraRadera
  4. Kul idé! Måste provas. :-)

    Och grattis!

    /Mia

    SvaraRadera
  5. Läckert!
    Grattis på din stora dag!
    Annika

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit