Välkommen hit till min bloggtisdag 11 mars 2014

Jag ser jord, jag ser knoppar..det är vår!!


Ja i rasande fart går det nu, man vågar inte tro att våren kommit även hit upp i mars månad, med den här takten kommer vi att kunna kratta gräsmattan i marsmånad. Har väl aldrig hänt någon gång vad jag vet om, men men vi vet ju att allt kan sluta i snöstorm och drivis så man vågar inte tro på något än….

Men Pulsatilla vernalis, Mosippan står i knopp

Pulsatilla integrifolia, Miyakesippa har fått en ny knopp…den satt ju knopp och nästan blommade i december så jag trodde inte den skulle orka igen men det verkar den göra


Snödropparna är på väg upp…


Helleborus x ericsmithii 'Winter Moonbeam är på väg upp från sin vintersömn…


Men det mest oroväckande är dessa knoppar Maackia amurensis. Backen är frusen så vi får se hur det går …


Att Syrenen satt knoppar redan är inte så ovanligt.Men snön tinar för varje dag och jag blir lyckligare och lyckligare ju mer jord jag ser:)
Ha det gott!!!

11 kommentarer:

 1. Ja visst är det härligt när den bara jorden kryper fram även om man känner lite oro för vissa växter som vågar sig upp :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker oxå att det är härligt, men liiiiiite ont i magen har jag..... jag vill inte att växterna ska vakna för tidigt.
  Den där Miyakesippan ser ut som en rufsig humla *hihihihihi*

  Tjing pling!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina växter du ha som är vårpigga. .
  Mina "rödingar" blommar nu. Tre-fyra veckor för tidigt. Mmmm, det är så underbart att redan t ex kunna gräva För första gången har jag hunnit med så mycket att när våren kommer på riktigt då får jag väl bara sitta ner, om det nu är möjligt.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Jo det är inte utan att man nästan håller andan:) Vill ju verkligen inte att det ska bli ett bakslag nu, men det är ju fortfarande "vinter" egentligen så vi får verkligen hoppas att det inte bara är lur :p. Pulsatillorna är helt ljuvliga när de kommer med sina små lurviga knoppar:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. härligt att se hur allt är på väg....i skåne har vi haft så fint väder nu några dagar så igår jkom krattan fram och rabatterna började rensas från allt skräp från höst och vinter. Känns konstigt att det är så tidigt...man hoppas bara att det inte kommer ett bakslag med mera snö.
  En annan liten fråga...jag råkade se på facebook att du verkade känna Rune Bergman som är en av mina närmsta grannar? Om så är fallet så är ju världen liten ibland...man tänker ju inte att du som bor så långt bort skulle känna min granne....men visst jag vet ju att han är från norra sverige men inte tänkte man ändå!! eller kan det ha varit en annan berit?
  mvh mia

  SvaraRadera
 6. Håller tummarna för att ni får kratt-väder snabbt som tusan. Kanske redan till helgen?

  Jag fick presentkortet igår. Tror tom att jag lyckats lura locka med sambon till plantskolan. Kors i taket!! Kanske sov han när han svarade ja...

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Visst er det herlig :-)) Her har noen løker alt blomstret av, men kubjellen har ikke kommet i gang enda, så den har vi til gode :-))

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt! Vi bor så pass skuggigt, så vi brukar ha snö kvar när alla andra här är ute och krattar ... Men det är bara enstaka tussar kvar nu, och det spirar i rabatterna. Lite nervös blir man, till exempel Löjtnantshjärtat brukar inte gilla alltför rejäla frostnätter men jag håller tummarna.

  /Jenny

  SvaraRadera
 9. 1973 (!) var jag ute i trädgården till vårt nyinköpta hus i Stockholm och planterade någonting. Vad har jag dock glömt! *fniss*
  Men...jag var tvungen att gå in i garaget och värma mig för det blev snöstorm! Vi får verkligen hoppas att det inte blir likadant i år!!

  SvaraRadera
 10. Vilka fina närbilder! Sippan är ju för söt med allt sitt "ludd".
  Blir så nyfiken på vad du använder för objektiv till kameran ... :)
  Håller tummarna för en fin helg till!

  SvaraRadera
 11. Dear Berit,
  so beautiful pictures from the beginning of spring!
  Sunny days
  Elisabeth

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit