Välkommen hit till min bloggsöndag 22 april 2012

Nu har jag skolat ut GuckuskoIgår så skolade jag ut några fröplantor Cypripedium calceolusGuckusko som jag fått av Kjell. De var i glasflaskor de också och hela 7 krukor fick jag ihop..nu är det bara att vänta en så där 7 år innan de blommar:)


Ska bli spännande och se om jag får de att överleva …jag fick även även Dactylorhiza traunsteineri,Sumpnycklar 


och en hybrid tror jag mellan Majnycklar  och Sumpnycklar  Dactylorhiza majalis ssp traunsteineri.


Allt är nu krukat och jag är fylld av förväntan om de klarar av det, att vara från ett sterilt rum ut till mitt vardagsrum.


Jag har även varit en tur i trädgården med kameran, det är mycket på gång i de rabatter som är snöfria nu. Den här Primulan x pubescens är en egen frösådd som fröna är tagna från en rosa en men vad den blir för färg vet man aldrig..nu är den i knopp så snart år jag veta .Spännande!!Även Primula denticulata ,Bollviva står i knopp. Den här frösådde jag ifjol för jag vill ha mera av den och har bara den vita sen förr..tror denna blir lila. Ser i alla fall ut så.Sen den stora sorg!!Min mörkblommiga julros som nog hade blommat under snön frös ner ganska ordentligt när vi fick plötsligt nattkallt.


Hoppas den repar sig och ger en till blomning..man kan ju önska det. Vad tror ni???Den ska iallafall få flytta till min vårrabatt bara jag kan gräva i den stenhårda jord igen.

Ha det gott!!


10 kommentarer:

 1. Så trist med din julros:( Men desto trevligare med alla fina orkidéer och primulor som kommer:) Ha det bäst/Monne

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt spännande med alla orkidéer! Hoppas att alla kan överleva också!

  När jag ser knoppen på din bollviva, så kommer jag plötsligt på att jag inte har sett till någon av de vi brukar ha. Äter sorkar bollvivor också?

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt tålamod du måtte ha, att vänta i 7 år på att få se dem blomma,du är en sann trädgårdsentusiast!!!

  SvaraRadera
 4. Nej!!!! Vad tråkigt med den röda julrosen! Kanske en täckning nästa år så den inte kommer fram så tidigt? Och dina orkideer kommer vara dom du ska vara som mest stolt över då dom blommar om ca 7 år. Nu får vi ta och skärpa oss och dansa regndans varje dag så denna eländiga snö försvinner. Ha det gott!
  Anna i Gamla

  SvaraRadera
 5. Oj, vilka godingar du fått. 7 år är ju en lååång tid, men det går nog snabbare än man tror. Lycka till med de utskolade!//Helen

  SvaraRadera
 6. Det gäller att ha tålamod :-)) Låter så spännande med dina plantor. Så tråkigt med julrosen... Man blir så himla ledsen när sånt händer.

  Här är det tråkigt gråväder och ska så vara tydligen i över en vecka till. Jo, förutom några timmar på lördag. Ingen snö dock. Man får vara glad för det lilla...

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Vilket projekt! Vänta i sju år,oj,oj,oj det är då rakt inte något för mig. Underbart att det finns sådana som du. Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Du är ju helt omöjlig!! ;-) Har du lyckats med Guckusko också!! Oj, det trodde jag var omöjligt. Vad duktig du är!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Min julros har många fina knopar på gång men den sista kylan gjorde att den slokade rejält:o)

  Visst är det roligt när vivorna kikar fram med knopp.
  Spännande med Guckusko.Men det gäller att ha tålamod.
  Här regnar det

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 10. Vivorna är härliga blommor. Min bollviva har ochså tittat fram. Julrosor har jag ingen kunskap men jag håller tummarna. Jag önskar dig en skön vecka! Zinnia

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit