Ett otroligt vackert och dekorativt frö är Yin och yangbönan, Phaseolus vulgaris en låg buskböna som kan användas på olika sätt.
Varje böna är som ett konstverk,ser ut som någon varit och målat dit det svarta på dom, men de ser ut så här.
Skörda några som brytbönor när de är mycket späda, och låt resten sitta kvar
tills de mognat för att sedan sprita dem. Använd de vackra, svart-vita bönorna
som dekoration i tex glasburkar. Man kan också torka bönorna. De håller sig
några månader och blir en utmärkt smaksättare, tillsammans med bönrätter,
stuvningar, chilirätter och grytor, om man låter dem koka med.
Ha det gott!!
Ja det var verkligen en häftig böna Berit. Helt otroligt fin. Ha det så bra.
SvaraRaderaDe är fantastiskt vackra men jag har aldrig använt dem i matlagning dock. Ha det gott/Monne
SvaraRaderainte jag heller , har inte nämts:)
RaderaSå små konstverk - underbara helt enkelt.
SvaraRaderaKram
Ja, det förstår jag att de kallas ying och yang frön. Riktigt snygga!
SvaraRaderaSå snygga frön.
SvaraRaderaHa det fint!
Väldigt dekorativa! Kram Pia
SvaraRaderaVilka vackra bönor.Måste bli snygga i en glasburk.Kram
SvaraRaderaMycket fina frön, med ett väldigt passande namn! Rosenbönans violetta frön ligger också som små konstverk, när man öppnar och ser dem i skidan.
SvaraRaderaHäftiga bönor :) Kram Suss
SvaraRaderaHelt fantastiska! Såna skulle jag kunna tänka mig att ha som dekoration. De ser lite ut som miniatyrägg. man skulle kunna göra ett litet rede och...
SvaraRaderaKram, Lisa
Vilka fina bönor , sådana har jag aldrig sett förrut. Var får man tag på dom ?
SvaraRadera//Ing-Marie
Jag fick dem av en som heter Lena ...ska försöka spara mera nu i år så du kan få . Jag har bara dessa tyvärr!!
RaderaJa tack i förväg....
Radera