Välkommen hit till min bloggsöndag 10 februari 2013

Min skuggrabatt


Det här är väl den rabatt som är mest i skugga hos mig den får bara sol på eftermiddagen och ganska sent också. En rabatt har gjorts om några gånger redan och ska nog kanske göras om i vår igen. Det är för mycket i den och jag vill ha in mera. En del växter ska få flytta härifrån och sen så tror jag att jag ska göra den lite större

Här bor mycket smått och gott ,hostor, olika Anemoner, Anemonopsis macrophylla  ,finns två olika Deinanthe (Lundsköna) både bifida(vit) och caerulea (blå), Hacquetia epipactus ’Thor’ gullflocka Thor’ som är variegerad och den vanliga Hacquetia epipactus, Achlys triphylla som inte har något svenska namn, flera olika orkidéer och nycklar, både Diphylleia cymosa  och Diphylleia sinensis ( paraplyblad) Syneilesis aconitifolia ,Tiarella cordifolia 'Spring Symphony' Spetsmössa, Tricyrtis latifolia gul skugglilja, Ranzania japonica ,Ramonda myconi Spansk ramonda och en massa annat trevligt
Sen finns två buskar där numera, det fanns tre förr men ett fick flytt i höstas Euonymus alatus Vingad benved och en Caragana arborescens ’Lorbergii’,fjäderkaragan. Den buske som fick flytta var Physocarpus opulifolius ’Chameleon’ brokbladig smällspirea som numera bor i Portalrabatten.

Bredvid denna rabatt så finns detta också .Under hostorna finns min rökmaskin.Och här finns Spiraea japonica'Tor’ Björkspirea  och ett gräs som jag just nu blev osäker på vad det heter.Ha det gott!!

8 kommentarer:

 1. Så mycket fint du har i din skuggrabatt. Några av växterna har jag också och andra hoppas jag få tag på någon gång, Deinanthe och Ranzania tex. Det är en del av glädjen med trädgård tycker jag; att ha en önskelista och vara på jakt efter vackra växter man sett någon gång.
  Hoppas du får en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Så härligt frodigt och fint:) Du är duktig på att kombinera och arrangera växter! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Gillar verkligen ditt färg-och formspråk med dina vackra växter. Ser alltid så spännande ut på dina foton. Inspirerar!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Berit. Jag hade skrivit lite galet så att jag tog bort den första kommentaren men, här får du en ny;)!
   Jo, jag skulle säga att den rabatten borde man få se live! Vilken artrikedom! Hur stor är den? Otroligt många fina växter i den!/Anja

   Radera
  2. Jag tror den är ca 4 meter lång och 2 meter djup.Jag är superdålig på att bedöma längd:)

   Radera
 5. En så grön och lummig rabatt:) Jag tror att jag ska göra en liknande rabatt tills våren där mina hostor får växa och gro. Super fina foton.

  Kram Magdalena!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit