Välkommen hit till min bloggtisdag 10 december 2013

Leker gör jag….


Jag leker med den nya kameran och tar en massa kort många superdåliga men en del blir bra, men försöker lära mig den, så till sommaren kanske jag kan den, men det är inte säkert. Kul är det iallafall och måånga kort har blivit tagna.

En närbild på en höstglöd


En närbild på en vit hyacinter som jag har


Idag så snöade det så jag passade på att ta några kort, då snön låg orörd. Sen började det regna, konstig vinter vi har i år. Jag gråter väl inte då det inte är så kallt men jag gillar inte att halka runt då jag är ute och promenerar med Leve.En superdålig bild på min ute belysning, nått fel gör jag då jag tar kort på kvällen och natten ..får läsa på lite mer. Kan det vara att jag har den inställd på nattkort??


Hörru matte nu slutar du leka med kameran och ta kort på mig för jag vill ju ha nattmackan NU!!!Ha det gott!!

4 kommentarer:

 1. Du har tagit jättefina bilder Berit! Den "dåliga" bilden i mörkret med belysningen gillar jag bäst. Och vovvsingen! Fick den sin nattmacka i tid ;-)))? /Anja

  SvaraRadera
 2. Vid bilden i mörkret har ljuset varit så dåligt att kameran har använt så lång slutartid att du hunnit röra den under exponeringen. Vrid upp iso-talet på kameran, använd ditt ljusstarkaste objektiv och använd ett stöd av något slag så inte kameran rör sig.
  Bilden blir visserligen lite "grynigare" vid höga iso-tal men ibland kan det vara att föredra.
  Hälsningar från "grannen".

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du har lyckats bra. Blombilderna är hur fina som helst. Även övriga bilder - som ansiktet på stubben som liksom grinar lite elakt. Och de lysande ögonen som tittar på dig bland grässtråna. Rörelseoskärpan är också en del av historien i en bild och inte enbart av ondo, tycker jag.

  Blåst i grenarna kan orsaka rörelseoskärpa även om allt annat har skärpa - "grannens" förslag är ett sätt att minska den sortens oskärpa också.

  SvaraRadera
 4. Systemkameror är allt annat än enkla - men bilderna blir fina när man lär sig! Dina bilder är fina och din hund är ju bara så söt!
  Kram!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit