Välkommen hit till min bloggsöndag 29 december 2013

Vårspaning i december!!!


Ja det är den krassa verkligheten, tyvärr!!!Här har vi haft en otroligt varm december, visst har vi haft några dagar med kyla och snö men övervägande varmgrader och regn..skitväder med andra ord!!!Det är så halt ute så jag går inte just nu med några promenader med Leve förutom på den sandade gångvägen som går utanför mig..men det är nog problem att ta sig dit eftersom min gräsmatta på vissa ställen är rena skridskobanan.

Och tyvärr så har det börjat knoppas och skjutas lite bland mina växter också,såg att min Helleborus niger,Julrosen har knopp , men då jag inspekterade de knopparna upptäckte jag denna filur en art av nyckelpigan som kom krypande.


Knopparna på Julrosen, ett mycket dåligt kort. Blev så till mig av nyckelpigan att jag glömde bort att ta med bilder på knopparna.Iris aphylla ,skomakariris är på väg uppDaphne mezereum f alba min vita Tibast har knoppar som är sprängfärdigaMen rosen har då ingen ny knopp:)Man undrar ju hur detta ska gå i vår om de orkar med en vända till…för nog tror jag att vi får vinter med snö och kyla. Det är synd om alla växter som nu luras på att börja knoppas, perenner brukar klara av det en det bli tyngre för det vedartade.
Att det ser ut så här i många rabatter gör ju en inte gladare, detta istäcke kan ställa till problem och detta vatten som är överallt på en frusen backe….ja, ja vi får se till våren hur det klarar sig. Men just nu är man lite skeptisk.

Vilken tur då att man redan har börjat så, så man har lite plantor att ta till nu i vår, min trädgårdssäsong har börjat!!!!


Ha det gott!!

11 kommentarer:

 1. Nog har det varit varmt hittills i vinter och nog undrar man hur det ska gå för alla växter om/när det slår om och blir kallt. För än är det nog tyvärr ganska mycket vinter kvar...
  Hoppas du har haft en fin jul, att du får ett gott slut på det gamla året och ett gott nytt 2014!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en märklig vinter så här långt. Här har vi knappt haft frost än.
  Jag började så på annandagen så här har trädgårdsåret 2014 också börjat:-) Några av fröerna jag sådde kommer från dig - tack än en gång för din generositet!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har ca +8 och regn på tvären de flesta dagar nu. Det spirar i rabatterna och rosskotten är på gång. Hur ska det gå?
  Det är härliga bilder du visar, men visst är det alldeles för tidigt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Men vart har all snö tagit vägen hos dig?
  I Brännberg ligger ännu snön kvar.

  Nog är det ju härligt med vårvarma, men man är ju orolig hur det blir med all väta då kylan slår till igen.
  Hoppas du får ett skyddande dun-fluffigt skyddande snötäcke i trädgården före det blir så kallt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Suck vad mycket vatten! Här har trädgårdsåret inte ens slutat, men det gillar jag.
  Älskar den här vintern.
  Gott slut och Gott Nytt om vi inte hörs innan det smäller
  Annika

  SvaraRadera
 6. Nej men så här ska det väl inte vara i december... Knoppas och växer..

  Gott Nytt År!! :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. ja det var morsomt å se bilde av lykkedyret :-) Men kanskje ikke så artig for den, for vinteren har nok ikke helt forlatt oss?! Vi har også mildvær og knopper på julerosene. Jeg kan ikke akkurat si at jeg savner snø, men litt kulde for å kverke sneglene kunne vi nok trenge.. God romjul!

  SvaraRadera
 8. Oj det ser inte hälsosamt ut det där! Vi får hålla tummarna för växterna nu och snart blir det nog bättre! Tur att du håller humöret uppe med nya sådder!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Mmm... ..det är oroande det där! Bor ju mycket längre söderut och marken är inte frusen men det står vatten där jag inte vill ha det. Tänk att man aldrig riktigt vet hur det ska bli - kanske är det spänningen? Nyckelpiga i december - fin var den!

  Gott Nytt ÅR! /Carina

  SvaraRadera
 10. Islagret i planteringarna bådar inte gott och det är inget att göra åt. Däremot kan mycket granris, väv o dylikt skydda mot barfrost och solvärme. Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Det är verkligen upp och ner just nu. Inte ens ni i Norrland har snö. Tråkigt :(
  Läste idag att det väntas minusgrader till Skåne i slutet av veckan. Det enda positiva med det är att det kanske gör att snigeläggen fryser. Hoppas alla dina fina växter klarar sig om det kommer en vinterknäpp.

  Den där marmorrutan (så hette den väl) är ju hur fin som helst. Ny bekantskap för mig. Måste genast googla på den...

  Önskar dig en god fortsättning!
  Tamara

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit