Välkommen hit till min bloggmåndag 6 januari 2014

Fel årstid???


I normala fall så brukar vi i januari månad ha snö och kallt, nått vi inte har i år…än är det väl bäst att tillägga. Idag har vi haft +3 grader igen och man är klart oroad hur plantorna ska klara detta istäcke som ligger på dem nu.

Att Julrosen står i knopp nu har jag aldrig varit med om, ser på bilder på facebook att många vårblommor har kommit igång i södra Sverige. Januari är definitivt ingen vårmånad inte här uppe i alla fall även om man kan tro det då man tittar ut och är ute..det är bara vårsolen den värmande som saknas.Hos mig går det mest sand nu, vet inte hur många hinkar sand jag hämtat redan för att sanda den glashala uppfarten. Man undviker att gå ut och gå, för jag är rädd för att halka, även om jag har broddar men mest synd är det om Leve som bara får gå korta promenader nu.Kan man inte vara ute så kan man ju vara inne och börja så lite igen, denna gång är det sådant som jag ska sätta i kylskåpet för stratifiering. Jag har redan sått lite men det har jag ute .Jag fortsätter att försöka lära mig min nya kamera och just nu är det mörkerkort jag försöker ta och jag kan väl säga, jag lyckas inte!!!! De flesta kort jag tar blir helsvarta och jag ändrar och ändrar inställningar på kameran och försöker läsa på både i en bok jag fått låna och från nätet..men, men bra kort blir det inte. Men det är roligt:) Till slut ska jag väl komma på vilket fel jag gör.

Ha det gott!!

8 kommentarer:

 1. Ja, vädret är allt bra konstigt. Här nere på västkusten har vi ju inte varit i närheten av minusgrader. Temperaturen växlar mellan +4 och +7 och vädret växlar mellan regn och mulet….
  Kram Malena

  SvaraRadera
 2. Vädret är inte något som gläder just nu då det bara är grått grått varje dag.Och så regna det nästan varje dag.Längtar efter en solig fin dag.Mina Julrosor blommar så fint.
  Kram Gunsan.

  SvaraRadera
 3. Vintern är på gång om några dagar, såg jag. Men verkar inte bli någon snö, tyvärr.
  Lycka till med mörker fotningen!

  SvaraRadera
 4. i somras när min dotter och sambo köpte sej en liten traktor(visa av de senaste årens snömängd) att ploga vägen med(de bor en bit ut på landet)skojade vi om att nu blir det väl ingen snö,inte sjutton trodde vi att vi skulle få så rätt,Sven hade med sej snö så de har fått test plogat en gång
  kram
  maggan

  SvaraRadera
 5. Jag tycker synd om dig som har så mycket is. Hoppas inte det blir värre nu när det ska bli kallare. Vi ska inte få någon snö att tala om, men det kanske ni ska?

  Fint ljusdraperi du har ute i trädgården. Blir lite avis när jag ser dina krukor. Jag har inte fått hem så mycket jord än att det är lönt att börja, men lite ska jag väl hinna med i veckan.

  Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 6. Huff for et føre du har! Her trenger vi også brodder om vinteren, men foreløpig er det grått, vått og mildt. Helt greit det :-) ha en fin uke!

  SvaraRadera
 7. Blä, så jobbigt med is! Förra året stod våra växter så, i is och vatten, de där konstiga veckorna med tö på dagarna och smällkallt om nätterna. De tog inte så mycket skada, konstigt nog. Håller tummarna att också dina klarar sig. Till mitt mörkerfotande skaffade jag ett enbenstativ och kör manuellt med högt ISO, långa slutartider och så stor bländaröppning som möjligt. Men inte blir det riktigt som jag vill inte...Jag övar nog för sporadiskt :) Lycka till med dina försök!

  SvaraRadera
 8. Vi hade liknande väder på Västkusten förra vintern och det gick väl hyfsat, kan man med facit i hand säga. Men det var inte roligt, man oroar sig ju.
  Jag har samma övningar med min kamera. Det är lite trösterikt att läsa att andra också kämpar, för igår kväll var jag både arg och ledsen på mig själv och på kameran, ingen bra kombination. Vi får kämpa vidare., lycka till!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit