Välkommen hit till min blogg



måndag 28 april 2014

Vårstädning pågår…


Det har städas och fejas i rabatterna och gräsmattans krattas än.Många härliga dagar ute med vissa avbrott för annat roligt som trädgårdsmässan i Umeå. Att köpa nåt var inte mitt huvudmål på mässan utan mera det att få träffa människor som man inte träffar så ofta annars och att få höra lite föreläsningar.Visst köpte jag nått ..en Hosta First Frost och en Bergenia Eden’s dark margin.

Lite mer har börjat blomma i rabatterna men jag befarar stora massdöden i år vi får väl se lite längre fram som en kompis säger : det är för tidigt att döma ut nått än…men nog ser det illa ut för en del perenner i år.

Nu har Pulsatilla integrifolia, Miyakeasippan börjat slå ut sina blåa klockor


En rosa blåsippa


En blå blåsippa


Även Leucojum vernum Snöklocka. Har börjat slå ut sina klockor på en höjd av 7 cm kanske, vet inte vad som hänt med dem i år men de är korta i rocken i år och de brukar vara högre.


Min Daphne mezereum ’alba’ vit tibast har också börjat slå ut faktiskt första gången den blommar hos mig.



Ha det gott!!

6 kommentarer:

 1. Härligt att det kommit så långt hos dig också:) Här har både blåsippor och tibast blommat över men det är fasligt tidigt i år, hoppas inte att det blir någon frostknäpp nu för då blir det inte roligt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Barfrosten vi har går illa åt en del växter och det börjar bli torrt ute.Hoppas din kommer igen senare.Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt med vår! Men visst är allt tidigt.... Blåsippa har blommat över här och min backsippa blommar för fullt. Bor i östergötland, kalla nätter har vi fortfarande, och ett bra tag till.
  Håller tummarna för dina blommor.
  Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 4. Hoppas dina växter klarar av det nyckfulla vädret, det är inte lätt för dem när inget är som det brukar vara.

  Jag gillar backsippor och Pulsatilla integrifolia saknas hos mig - skall hålla utkik efter den!

  Hoppas vädret förblir skonsamt!

  SvaraRadera
 5. Pulsatilla vilken skönhet, snöklockorna har inte kommit alls hos mig, och nu tror jag att det är för sent, blåsipporna har blommat över, nu är det vitsippornas och gulsippornas tur. Hoppas dina växter har klarat sig. Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 6. Ja nu är det bråda tider för att hinna städa innan växterna sätter riktig fart, men så roligt det är! Ser att vi ligger bra till i tid, ifjol började vårstädningen till 1 maj hos oss.
  Vackra bilder!
  /Ulrika

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit