Välkommen hit till min bloggmåndag 20 april 2015

Äntligen !!!Äntligen så är nästan all min snö borta, alla mina rabatter är nu snöfria utom ”skogen” och mossdammen som fortfarande har snö på sig. Men eftersom det lovats finväder i några dagar nu så kanske de blir snöfria snart också. Jag städar för fullt i mina rabatter och hunnit vårstäda några nu och mycket är på väg upp redan. Fast så är det ju här uppe bara det börjar så exploderar alltsamtidigt. Tyvärr så har jag i år haft besök av sork och några buskar och rosor är tuggade på och en hel del perenner verkar ha blivit sork mat också…vet inte skadorna än eftersom jag inte städat de rabatterna än men framfarten har jag sett. 
 
Min lila blåsippa har slagit ut. Just nu blommar 2 lila blåsippor hos mig men jag ser att många är på gång.Galanthus nivalis, Snödroppen har äntligen brett ut sina kjolar i en rabatt. Har dessa på några ställen men endast denna har slagit ut.
Pulsatilla integrifolia, Miyakeasippan slår snart ut, i år har den många knoppar och det är kul.Ha det gott!!7 kommentarer:

 1. Dumma sorkar.Hoppas du inte blivit av med allt för många växter.
  Underbart med de där första blommorna som kommer fram ur vinterns grepp.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Så UNDERBART! Trist när man ser sorkens härjningar men inte vet hur stor skada den gjort ännu :( Hoppas att det inte blir för allvarligt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Va trist att du har haft sorkar på besök :-( Hoppas skadorna inte är alltför stora!
  Vilken vacker färg det är på din Blåsippa!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. den sista bilden var väldigt läcker!
  Tänk, man är nog lite bortskämd för här gnäller man över att vårvärmen inte riktigt har kommit ännu. Men nån snö har vi inte sett på månader. Jo, i fredags när det helt plötsligt singlade ner några flagor i några minuter och då det var olidligt kallt och ruggigt. Men just nu har vi ett perfekt arbetsväder med c:a 12 grader och sol.
  Idag har jag grävt, rensat, flyttat buskar och iris och just nu är jag bara inne för att vila ryggen ett tag. Men jag ska strax ut igen.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Så deilig! Den sistnevnte har jeg prøvd flere ganger men den vil seg ikke her hos meg.. Dessverre for den er skikkelig lekker. God uke!

  SvaraRadera
 6. Jag upptäckte också att sork bodde i en av mina perenna rabatter förra året... Men det tog ett tag innan jag fattade vad det var. Håller nu tummarna att de flyttat.
  Ha det bäst. Åsa

  SvaraRadera
 7. Grattis till dig i "permafrosten" ;-))! Jag vet hur härligt det känns när livet återvänder i trädgården! Blåsippor kan ingen männ'ska ha för många av.
  Ha det gott där uppe i brrr-brrr ;-)))!

  /Anja

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit