Välkommen hit till min bloggmåndag 11 januari 2016

Trädgårdsfest mitt i vintern 2016


Jag upprepar vad jag skrev i fjol om denna underbara fest.

”Trädgårdsfest mitt i vintern
anordnad av Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) Hallandskretsen. Beskrivningen på denna fest är: När våra trädgårdar tagit vintervila och vi saknar grönskan som mest har du möjlighet att tillfredsställa din växt- och trädgårds­hunger och jag kan bara säga denna fest tillfredsställde min hunger, ökade min kunskap och gav mig många nya vill-ha växter. Framför allt gav den mig så himla mycket med alla möten av andra trädgårdsmänniskor, mycket värme och mååånga skratt. Har du möjlighet att fara ner nästa år på denna fest så gör det!!”
I år fick jag även med mig Ulrika till denna fest och vår resa började fredagsmorgon kl 5 då taxin kom och hämtad mig hemma. Är det -27 grader ute så ville inte jag stå vid vägen och vänta på en taxi. Fredag så gick var vi ner till Kallbadet och fästningen för att ta lite bilder.På vår promenad med kameran så träffade vi på denna underbara trädgårdsvän, Monica Hermansson med sin man Göran helt plötsligt. Monica bloggar själv på Alen trädgård och ni som missat att se deras trädgård har en chans nu i sommar på STA riksmöte då de visar sin fina trädgård. 


Fredagen slutade med att vi for tillsammans till Christina och Leif Fryle på middag. En middag som innehöll mycket surr, skratt och god mat.
Lördag började alla föredrag först ut var Johan Orre:” En trädgårdsnörds funderingar, eller helt enkelt, drömmen om en trädgård”

Johan Orre som numera är butikschef på Plantagen och brukar vara i Vardagspuls på TV,
är utbildad hortonom och har bakgrund vid Brunnsvikens trädgård. Han berättade lite om sina resor med Tina Graff och hur han tänkt förvandla deras skog till en trädgård.

Nästa man som talade var Johan Nilson: ”Expedition Bhutan”


Att få följa med hjälp av bilder en expedition i ett väldigt okänt land för mig var fascinerade. Och få vara med på hans jakt på Primula sherriffiae som hittades för 81 år sen men man inte har hittat dess växtplats förrän nu. Sen att få se bilder på blommor som nästan aldrig setts i verkligheten är fantastiskt. Här kom det många kryss på blommor som jag bara vill-ha.

Nästa föredragshållare var Margareta Thorssell: ”Ormbunkar”


 
OJ säger jag bara!!! Vilka många kryss det blev och ännu mer kunskap fick man.

Efter alla föredrag blev det en paus och sen blev det middag med surr och skratt. Många möten av trädgårdsvänner blev det och sent blev det innan sängen hittades:)

Nästa dag första föredrag var av Susann Nilsson: ”Skatter i österled” 


Åter fick man följa med på en intressant resa från både Mongoliet, Ryssland, Kazakstan denna gång. Här blev det också några kryss på växter som ska kollas efter.Denna inte minst :)


Sist ut var Lotta Bernler: ”Klematis”Ja ja jag ska inte ha några klematis men naturligtvis blev det kryss här också..ser man förföriska bilder och hör om dem så vem kan motstå ?Inte jag i alla fall …
Efter detta föredrag gick vi och åt italiensk mat med Fryles, Hermanssons och Owe Jaktlund innan vi skulle försöka ta oss till flygplats och resa hem. Maten på detta ställe är sagolikt god och det behövdes för våra plan var försenade så en trött en kom hem sent. Men en lycklig en också, så tacksam för att jag har haft den förmånen att åter igen fått både lyssna på fina föredrag som ger mycket kunskap, fått träffa mina trädgårdsvänner, lära känna nya människor och för alla skratt denna helg. 
En helt makalöst rolig helg med många minnen som jag kommer att bära nära mitt hjärta. Om jag kommer att åka nästa år?? Om bara min hälsa och plånbok är med mig så JAAAA.

Ha det gott!!
 

6 kommentarer:

 1. Roligt att Du kommer tillbaka! Det är verkligen en helg då man tankar trädgårdsenergi och glädje. Så kul att ha er här :-D

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt att få njuta av så mycket trädgårdsglädje/inspiration, människomöten med alla diskussioner o skratt och god mat! En helg i en perfekt månad så att vårlängtan inte blir outhärdligt lång :) Så kul att träffa dig i Ulrika igen:) Kram/Monne

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen förmedlat en underbar känsla av ny kunskap, fina trädgårdsvänner och spännande växter.

  Tack för att vi fick delta, om än på avstånd.

  SvaraRadera
 4. Det är klart att man skulle vilja vara med om en sån där otrolig trädgårdsträff!
  Du beskriver dina upplevelser så målande att man inte kan undgå att ångra att man inte åkte dit. Men...bor man som mig (och inte flyger) så är det en ganska omständlig resa. Man vet ju inte heller hur vädret bil, så att sätta sig i en bil ensam - eller med nån intresserad väninna - känns inte riktigt kul. Så man får väl nöja sig med att läsa om det här på bloggen även i fortsättningen.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Låter helt fantastiskt att få lyssna på så roliga och inspirerande föredrag. Att äta gott är inte heller helt fel :-)!

  Ha det fint!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Berit! Vad kul att träffas (igen) och det är lätt att dras med i din entusiasm:-)

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit