Välkommen hit till min bloggtisdag 5 januari 2016

Trädgårdssäsongen 2016 har startat


Nu har jag roat mig med att så lite frön som behöver stratifieras. Det blev 45 olika sorter som såddes nu.En del har jag redan såtts i höstas och de är ute i mina pallkragar. Men det fanns en hel del bland mina egna plockade frön och från frön jag köpt av trädgårdsvänner och en del jag ropat in på Auktionssidan på Facebook.Väntar på både ”köpe” frön och från STA:s fröförmedling fortfarande men det är alltid skönt att få starta. Det kliade i mina fingrar och en längtan efter få se någon litet grönt i någon kruka istället för det där vita och kalla vi har utanför dörren numera.
Nu står de i mitt kylskåp för att få sin kylperiod på 6-8 veckor. Jag har fördelen att ha ett stort kylskåp så den undre delen använder jag till att sätta sådder som behöver en kylperiod för att gro.Ha det gott!!5 kommentarer:

 1. Vad duktig du är.
  Jag har inte varken beställt eller sått några frön än.
  Jag har nog börjat bli lite lat. Jag tänkte ta det lite lugnt i år ,jag köper färdiga växter. Men sommarblommorna sår jag.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Beundrar din idoghet:) Har inte sått mer än kryddtagetesfrön de sista åren, har inte lust längre, tycker det är kul att ta sticklingar dock :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Oj vad många du sått. Imponerande!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Oj vad många du sått. Imponerande!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. 45 sorter redan - det var inte illa! Vi har inte kommit igång med sådderna än, men det är snart dags nu.
  Gott Nytt År!
  Kram Nora

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit