Välkommen hit till min blogg



måndag 20 augusti 2012

Allium flavum, Dagglök kommer ur sitt skal


Jag gillar ju att följa växter med hjälp av kameran och i år har jag följt Allium flavum, Dagglök från knopp till blomma. Jag gillar dess sätt att ta sig ut …
Den blir hos mig ca 20 cm hög och har blågrå blad och stjälk, blommar i en fin gulfärg. Denna planta köpte jag av Owe J. ifjol och är så himla glad över den. Den vill stå i sol – halvskugga i väldränerad jord.










Ett fynd jag gjorde igår då jag håller på att gräva en ny rabatt, huggna stenar!!!Flera stycken till och med, grannen som är barnfödd här sa att det hade stått ett uthus där så det är nog stenfoten från den. Nu gäller det bara att få upp dem också.



Idag har det varit världens kvitter, nästan Hitchcock varning på alla fåglar som samlas för att äta upp sig inför resan till varmare breddgrader. Det är lite sorgligt att se det för då vet man att nu är hösten här…innan sommaren kom.


Ha det gott!!



12 kommentarer:

  1. Vad spännande Berit med ditt stenprojekt! Men, jag fattar inte riktigt hur du menar med !...att gräva en ny rabatt, huggna stenar!!!...."
    Flåt om jag e' 'dum i hu'vet'
    Hösten känns så påtaglig även hos oss och då tycker jag att det borde vara sensommar nu och inte höst.../Anja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag leker mullvad igen och gör en ny rabatt där det ska flyttas en del buskar och träd till.Under gräsmattan hittade jag på dessa gamla, huggna stenar som varit en grund till något hus.

      Radera
  2. Hoppas att någon kan hjälpa dig att få upp de vackra stenarna! De kan säkert komma till större glädje ovan mark än i underjorden! ;-)

    SvaraRadera
  3. Så fint du fångat dagglökens födelse. Jätte-fina bilder!/Titti

    SvaraRadera
  4. Vad synd, att man inte hittar guld, en nergrävd skatt eller så, när man gräver! Allt man hittar är sten, och mera sten - men dina stenar har i alla fall ett värde, om än inte så stort! Häftig fotoserie!

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  5. Dagglök och huggna stenar - vilka skatter! Ska bli roligt att se vad du gör med stenarna, dagglöken vet jag redan vad du gjort med - vackra foton!!!
    Hej från Törnrosa

    SvaraRadera
  6. En kul ide att följa en blommas utveckling! Man kan hitta konstiga saker när man gräver. Jag grävde upp gräsmatta för att göra en större rabatt och hittade: ett stort hål! Det är hur konstigt som helst!? Vi försöker fylla igen det med stenbumlingar men det finns typ ingen botten! Kanske en gammal brunn......

    SvaraRadera
  7. Trevlig bildserie på blomman - gillar!
    Hoppsan... att hugga i sten är jobbigt, men kanske det blev en guldgruva för trädgårdens behov ;)
    Ha det gott /bea

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder av Alliumens utveckling!!
    Tihi- stenen.... det är inte en fornlämning då?;-)
    Ja, iiiiii! Hösten... och sen den långa... Vill inte!!!!!:-(

    SvaraRadera
  9. Jag har inte läst din blogg på några dagar men tack för att du alltid tar dig tid att svara. Jag tror att det var väldigt tidig vår när du besökte oss och man såg inte mycket om jag inte minns fel. Du är alltid välkommen att besöka oss om du har vägarna söderut någon gång. Jag skulle gärna vilja se din trädgård, den ser spännande ut. Hoppas det blir något riksmöte uppåt igen så vi kan komma närmare. Vi har en Allium carinatum ssp Pulchellum som är rosa och det finns en vit variant också.Den är lik Allium flavum, men du har dom säkert också. Hälsningar Carita
    Ha det bra/Carita

    SvaraRadera
  10. i like your close observation of how the
    flower blooms. delicate beauty in there.
    thanks

    SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit