Välkommen hit till min bloggonsdag 18 december 2013

Det lyser en stjärna …


Vi har turen vi som bor i Piteå kommun att ha en nyskapande stadsträdgårdsmästare som har i sin tur förmånen att ha många kreativa medarbetare. De satsar inte bara på utsmycka staden sommar tid utan även vintertid händer det saker i stadens utsmyckningar.

Varje advent så tänds en nyhet i staden. I år så har en stjärna ”Aili” tänts. Det är parkarbetaren Magnus Lindquist som gör dessa utsmyckningar och den här är döpt efter hans äldsta dotter.
Ikväll var jag och besökte ”Aili” i Bergets park där hon hänger nu. Hon strålade så fint och lyste verkligen upp en plats som man alltid har uppfattat som mörk.
Fjolårets lysande nyhet var bjällran "Karin" som lyser i Pocketparken mitt emot biblioteket. Även den har Magnus Lundquists gjort, han har döpt bjällran till "Karin" efter sin mormor. Denna lilla park är en av mina favoritparker i stan, den innehåller mycket rost..HÄR kan du se den i sommarskrud parken.Jag har äntligen fått lite ordning på min dator, den har kommit från datadoktorn och funkar lite bättre nu. Men man känner sig väldigt handikappad utan dator…i alla fall jag.Ha det gott!!

8 kommentarer:

 1. Visst är dom underbara både dom ljuvliga prydnaderna och dom som pryder lilla vår stad....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker stjärna! Förstår att ni är stolta över sådan prakt i staden! Inte många städer som satsar så mycket på dekorationer, både blommor på sommaren och ljus på vintern:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig jultradition med namnsatta julstjärnor skapade av lokala konstnärer. Vackra är de också där de lyser upp i vintermörkret!

  SvaraRadera
 4. Vad fint ni fått det i Pité, han är duktig den där Magnus.

  SvaraRadera
 5. Så flott stjerne!

  Ja, uten data så kan en nesten ikke klare seg i dag.

  Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
 6. Det där var fint med belysning i form av stjärna och klocka.
  Passar på att önska en GOD JUL.

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Och vilken tur att datorn är åter! Nog vore ju livet lite halvtrist utan?

  SvaraRadera
 8. Mysigt! Det var länge sedan jag var till Pite och ändå är det så nära. Brukar alltid tycka att julstämningen på stan är bättre där än hos oss i Boden, som också har bättrat sig med julpyntandet på senare år. God Jul!

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit