Välkommen hit till min blogglördag 24 januari 2015

Vintergröna växter och vårspaning….

 
Allt detta prat om vintergröna växter som är så fina då det är vinter och ger trädgården en annan dimension. De där växterna som behåller både barr och löv även på vintern och ska ge trädgården ett liv även på vintern med sina gröna blad och barr.

Ja jag har vintergröna växter men jag ser dem inte!!! För mig som bor i norr med vanligtvis en snörik vinter är det så att de syns inte de där vintergröna växterna, jag får njuta av dem till snön kommer sen är de borta från min syn till snön far bort.
Ser ni ljungen?
 
Att gå runt och vårspana i trädgården nu och kolla om snödroppar kommit upp går inte om jag inte vill pulsa i snön och jag tror knappast man ser nått heller eftersom snön ligger djup än.
 
Vi bor i ett avlångt land och man blir full av avundsjuka då man se alla bilder på julrosor, snödroppar, cyklamen och annat som visas nu.

Ha det gott!!
 


6 kommentarer:

 1. Ja just nu behöver du inte känna avundsjuka Berit, vaknade till ett vintervitt landskap just nu och snön faller fortfarande så här syns inte så mycket av trädgården här heller :) Här är rätt slött hos oss just nu för Göran åkte på vinterkräksjuka i går och har legat sedan tre i går efter middag samt hela natten så nu är det väl bara att vänta på att det bryter ut hos mig :( Tur det inte smittar via nätet :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. ...och vi andra blir avis på snötäcket som skyddar växterna....

  /Anja

  SvaraRadera
 3. Vi har också massor av snö i Örebrotrakten och jag bara njuter av vinterlandskapet. Tids nog kommer snödropparna även hos oss. Fast visst är längtan stor !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Bret, My evergreens here help me "survive" the winter. The white of the snow gets boring after a couple of weeks, so the green of those pines and junipers - is good to see. Jack

  SvaraRadera
 5. Lite tråkigt men så bra snön är ändå. Vi vill gärna ha lite mer och att den ligger kvar lite längre än i fjol. Nu kan man passa på att åka skidor och njuta av solen som börjar visa sig här :)))

  SvaraRadera
 6. Här har vi också snö nu , ca 15 cm . Jag tycker att det är bra att den kom. Vi ser inte heller mycket av det gröna, Tom idegranen har ett snötäcke som ligger kvar. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit