Välkommen hit till min bloggsöndag 1 februari 2015

3 glädjeämnen i min postlåda.


Att gå till postlådan kan man göra med både bävan för alla räkningar men ibland så är den också fylld av glädjeämnen den där posten.

Jag har väntat och väntat på att mina STA frön skulle komma och nu äntligen har de dykt upp, 40 efterlängtade fröpaket. Jag hade så tur att de flesta av mina första val har gått in också, visst har jag en och annan som jag gärna skulle ha velat ha också men jag klarar mig nog ändå. Sen dagen efter kom fröna från Konnäsörs, i år har jag inte beställt så många frön därifrån. Vet inte om jag var för stressad för att hinna med att få ett frö som jag trånat efter så jag glömde bort allt annat men Primula reidii var. williamsii, doftviva finns nu hemma hos mig.
 

Det tredje roliga paketet var ett dyrt paket men oj så efterlängtat det var!!!Jag har suktat länge efter att köpa ett teleobjektiv till min kamera och nu har jag gjort det. Det blev ett Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD och ett motsolskydd. Ska bli så kul att få testa detta och kunna ta bilder på både fåglar, idrottande barnbarn och motiv som ligger lite längre bort.Jag har tagit lite bilder med det men vi har ju fullt snökaos här och nästan alla min tid har gått åt till att skotta och igår så var jag sängliggande för det. Vi fick väl 40-50 cm snö i torsdags jag var ut och skottade 6 gånger, som tur var så kom Lars-Erik hit och skottade bort plogkarmen med traktor för den hette duga. Sen kom han även på fredagen och skottade hela min uppfart, guld värt eftersom jag inte hade klarat av det då. Idag har jag lånat en snöslunga av en granne och vän och kört uppfarten eftersom min rygg skriker än efter torsdagen. Kan väl säga att snön fortsätter att dala från himlen…..gode less. Vi har väl ett snödjup nu på 90 cm och det tycker jag räcker mer än väl.
 

Ha det gott!!

13 kommentarer:

 1. Oih vivor jag älskar<3 Jag väntar också deras lilla frön, t.ex PRIMULA capitata ssp. Mooreana. Vi har också massor av snö!

  SvaraRadera
 2. Lider med dig som får så mycket snö :( Visst är det vackert och visst blir det ljusare men 90 cm???? Hoppas verkligen att du kan få vila ryggen nu ett tag och att snön inte ligger alltför länge i vår :) Fint foto på pippin, förstår att det är kul med teleobjektivet, grattis :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Grattis till fröerna men beklagar snömängden. Objektivet låter jättespännande! Mitt favorit är ett 18-200. Det sitter på nästan jämt:)

  SvaraRadera
 4. Oj har ni fått så mycket snö! Tur att lite uppmuntran damp ned i brevlådan då.
  Hoppas ryggen repar sig!

  SvaraRadera
 5. Här har vi fått en rejäl påfyllning också. Idag blåser det och snöar så det blir ingen utgång idag.Gubben är ute och kör snöslungan.
  Spännande med alla fröer. Jag beställde inget i år från STA.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Mycket snö hos oss också, pudersnön går an att skotta, men nu är det blött och tungt. Maken putsar och putsar, och han hinner knappt in så kommer plogen, tur att du har snälla grannar. Vad kan vara roligare än att få en leverans med frön. Ha en skön söndag och hoppas det slutar snöa. Marika

  SvaraRadera
 7. Grattis till alla nya frön och objektivet. Jag avundas dig inte snön. Här har vi inte fått så mycket än men den vi får är blöt och tung så jag har varit ut och borstat av några växter som låg ner. Ha det bra. Carita

  SvaraRadera
 8. Det är så härligt med ett teleobjektiv jag lovar!
  Kul med så mycket roligt på en gång.
  Allt gott och lycka till med alla nya bilder du skall ta.
  Annika

  SvaraRadera
 9. Oj vad snö. Klart det frestar på. Men fröpåsar blir man glad av och det ska bli kul att få se dina sådder så småningom. Mycket nöje med telet.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 10. Usch, 90 cm snö låter inte roligt! Här har vi 10-15 cm skulle jag tro och det räcker mer än väl för mig:-)
  Lycka till med alla dina sådder. Själv har jag hoppat över sådder av perenner i år - har så mycket kvar från tidigare år som jag måste ta hand om först. Men nästa år är jag nog igång igen:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 11. Så mye spennende! Godt med noe annet enn regninger og reklame i postkassen :-)

  SvaraRadera
 12. Jag gillar också snö, men det räcker med 90cm absolut. Även här strejkade kroppen efter några pass med snöskoveln. Det är liksom allt på en gång och sen snöar det en omgång till innan man hunnit skaka av snön från mössan ens.
  Hoppas din rygg mår bättre nu så att du kan njuta fullt ut av din roliga post!

  SvaraRadera
 13. Härligt och ditt nya objektiv måste du visa mer av, spännande! Vi har inte så mycket snö på Öland...halkigt värre dock!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit