Välkommen hit till min bloggsöndag 3 april 2016

UppstickareAllt efter snön smälter nu så sakta och våren gör sin entré i Norrbotten också, så vaknar en del av mina växter till liv igen. Många lever fortfarande under ett snötäcke men några rabatter börjar bli snöfria och lusten att städa dem finns…får hejda mig någon dag till med det.
Jag försöker vara ute med kameran varje dag och JA jag petar i jord igen!!! Så underbart att få göra det igen. Det blir många glada rop då man ser vilka som börjat sticka upp och det verkar inte som mössen härjat i min trädgård i år som de gjorde förra vintern, har inte sett några skador än, bäst att tillägga det eftersom några rabatter fortfarande är under snö.
Hepatica nobilis rubra , blåsippa rosa form som blommar snart hoppas jag men knoppen blir större och större för varje dag.Anemone nemorosa 'blue eyes’, böjer sin nacke nuGalanthus nivalis,Snödroppar på väg upp

Pulsatilla vulgaris ’Papageno med sina ludna blad


 
Helleborus niger, Julros har fortfarande sina knoppar långt ner på marken men snart belönar den mig med sin blomning

Saxifraga crustata verkar ha klarat vintern braSedum ochroleucum, Blekgul fetknopp har röda svansar nu på våren.Ha det gott!!
 

9 kommentarer:

 1. Så härligt att se vårens intåg till Piteå.
  Hos oss en bit inåt land finns ännu bara snö att se.

  Ha det gott i vårsolens glans.

  SvaraRadera
 2. Ååå så mycket härligt du har att se fram emot :)

  Ha det gott därute bland växterna! Carina

  SvaraRadera
 3. Tycker det är lika fantastiskt varje år att det är sådan skillnad från söder till norr här i Sverige :) Tur i alla fall att du kan börja "våra" i dina rabatter nu :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. En helt underbar tid är det just nu när allting ligger framför oss och man får gå omkring och se hur trädgården väcks ur sin vintersömn.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Tror faktiskt att våren hunnit längre uppe hos er i Piteå. Här är det mesta täckt av snö fortfarande. Hittade inget värt att fota när jag gick runt på snödrivorna igår. Noterade dock att det runt träd och buskar såg ut att ha varit en sorkfri vinter, tack och lov för det.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Redan nu märks det hur växterna i norr springer ikapp oss här i syd med julrosknoppar samtidigt som blåsipporna. Ni har fått vänta lite längre med explosionen blir nog desto större.
  Härliga makron på saxifraga och sedum!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Mycket som poppar upp ur jorden hos dig. Min Pulsatilla har inte kommit så långt än. De är så fina med vinterpälsen på.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara bilder på det nyutsprungna. Man ser hur mjuk backsippan är. Där har du riktigt lyckats. / Britt

  SvaraRadera
 9. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy và dịch vụ cho thuê máy photocopy giá rẻ, uy tín TP.HCM với dòng máy photocopy toshiba và dòng máy photocopy ricoh uy tín, giá rẻ.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit