Välkommen hit till min bloggonsdag 24 februari 2010

Det gror, det gror

Oj vad det gror i mina sådder, det är kul!! Jag stirrar ju upp alla mina sådder jag och ibland går det bra och ibland går det sämre, och ibland behövs det mycket stirrande innan dom små fröna vill gro. Jag tror dom fröna är lite blyga :)

Men visst kommer det att bli trång i ”växtis” och om det kommer att rymmas där är stora frågan nu? Det har grott redan i 48 olika byttor och idag har jag plockat ut mera krukor från kylen, sen så är det ju lite som jag inte sått än. Galen japp! Men oj vad kul jag tycker det är, att åter ha ett växtis, även om det är mycket mindre än det som är kvar i min gamla trädgård, och att kunna fröså igen!!

13 kommentarer:

 1. Hihi..jag stirrar också upp mina sådder. Just nu stirrar jag som bäst upp Törnrosas kjortel och jag tror att det lyckas :) Visst är det härligt med sådder! Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 2. Men så härligt grönt och frodigt du har det!!! Det är så skönt att det finns fler frötokar.

  SvaraRadera
 3. ja det är skönt att inte vara ensam med denna last:)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att det gror. De flesta av min sådder är utomhus under snön, ca 75-80 sorter. Inomhus har jag bara tomater, petunior och taklöksblandning. De har också börjat gro!
  Ha det riktigt gott!
  /Christina

  SvaraRadera
 5. Fniss, galen vet jag inte tycker du verkar fullständigt normal jag:) Det riktigt ryser i mig av välbehag när jag ser dina frösådder. En del går igång på både det ena och det andra, jag går igång på frösådder haha. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen när folk gör sina egna växter, önskar att jag skulle hinna göra det! =)

  SvaraRadera
 7. göra sina egna växter:)det var ett bra uttryck det ska jag minnas, Hannu!ja det är med välbehag jag ser på då det växer,det att nått så litet kan ge såå mycket glädje!!

  SvaraRadera
 8. Härligt! Så börjar det se ut här med och jag undrar var det ska få plats sen och hur jag ska hinna skola ut det...men det är ett senare bekymmer - försökte se vilka sorter du hade men det var inte så lätt! = )

  SvaraRadera
 9. Ja så gör jag med.Börjar gå ett par timmar efter sådd för att kolla.Då kan det ju bara inte ha hänt något men kan inte låta bli.

  SvaraRadera
 10. Vad roligt du skriver! Jag får också börja stirra på en del byttor som det fortfarande inte grott i. Underbart med alla sådder! Jag måste skola om Törnrose Kjortel....

  SvaraRadera
 11. Trevligt med sådder som gror! Jag sådde mina första igår, vilket är ovanligt sent.

  SvaraRadera
 12. camilla jag ska berätta då jag sammaställt men det är en hel dianthus,penstemon,aklejer,campanula,clematis (Låga sorter) en massa olika gräs...jag har ju frösått visst över 180 olika sorters perenner så, vet inte om jag kommer att rymma anueller i år:)

  SvaraRadera
 13. Det är som em drog detta med att så och vänta ..stirra ,,fniss ja det gör jag med,,dom kommer faktiskt upp ,,om det nu beror på detta?
  Ha en go fredag!
  KrAM Monica

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit