Välkommen hit till min bloggmåndag 16 maj 2011

Blommar och blader

Just nu är det 5 grader varmt ute och det känns lite nervöst med växthuset. Överhuvudtaget så lockar inte vårt väder just nu till att vara ute, idag har vi i alla fall fått lite regn. Så idag har jag skolat ut det lite igen och fyllt växthuset med växter. Nu är då allt som varit inne ute, så nu har jag och Leve rummen för oss själva.

Men grönskar gör det och växterna växer, så det är så kul att gå rundorna i trädgården och se det ena efter det andra som står i knopp.

Primula pubescens ' Kusum Krishna'

Det är en hybrid som Graeme Butler, Rumbling Bridge Nursery, Skottland förökat. Han korsade skickligt den P. x 'Wharfedale Bluebell " och x marginata" Linda Pope’". Resultatet blev den vackra "Kusum Krishna".

Den blir ca 15 cm hög, gillar sol- halvskugga är blålila med vitt öga , och lyser i rabatten.


 Anemone nemorosa 'Monstrosa'

Denna har inte lika mycket grönt fluff i ögat som en annan jag har

Primula elatior,Lundviva tokblommar i år.


Spiraea japonica 'Firelight',Eldspirea  har ett underbart bladutspring


Lite vattendroppar på Corydalis omeiana , den har så fint bladverk med sina röda prickar

Ha det gott!!

15 kommentarer:

 1. Ljuvligt med alla söta blommor och vilken fin tid vi har!
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder.
  Det är alltid oroväckande när temperaturen går mot nollsträcket, hoppas dina växter i växthuset klarar sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi har haft det lite kallare nu i några dagar och så har det regnat, regnet var efterlängtat men inte att det skulle bli så kallt:( Hoppas att det vänder nu i veckan. Fina vårblommor du visar;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Ojojoj! Vilken fantastisk BLÅ primula! Man blir så glad av alla dessa vårblommare. Här i Torsfäboda, Robertsfors är vädret rent ut sagt: skit! Imorse var det ynka 3 plusgrader. Enda trösten är att vårlökarna inte blommar över så fort;-)
  Det är så kul att se din fina blogg, och att se hur våren sprider sig uppöver landet.
  Ha de´/ Åsa i Torsfäboda

  SvaraRadera
 5. Så många små rariteter du har! Din Corydalis med de röda prickarna på bladen var en spännande sak som var ny för mig...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Corydalis har hetat Corydalis elata men heter idag corydalis omeiana.Den har fina blåa blommor men jag tycker själv att Corydalis elata x flexuosa ´Craigton blue´är mycket snyggare och stadigare.Ska visa bilder sen på bägge bara de börjar blomma.

  SvaraRadera
 7. Så mycket vackert som blommar hos dej.Vill ha känslan löper amok.

  SvaraRadera
 8. Så underbara de är Berit! Och visst är det skönt att få tömma ut inomhus. Det gjorde jag förra veckan och himmel vad skönt det var! Nu längtar jag efter att få tömma ut i bonna-orangeriet också, för där står mycket och väntar fortfarande. Men jag planterade i alla fall ut 18 tomatplantor i växthuset i går. Härliga tider, strålande tider!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Så vackra bilder av dina växter! Det har varit kyligt här också men i går kväll var jag ute i växthuset rätt sent...och slogs av hur varmt o gott det ändå blir där inne trots att det är snålblåst utanför dörren...En liten oas!
  jag har en del frösådder kvar inne och det beror främst på att orken inte räckt till att få ut allt ännu men nu är det på G...jag betar av undan för undan...
  Ha det fortsatt Gott!
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 10. Vilken fantastisk blå färg den har, Kusum Krishna!

  SvaraRadera
 11. Oj vad fina växter du visar idag!Hm är den så där blå som den ser ut?Superfin aurikel:-)!

  SvaraRadera
 12. Ja fy för denna kyla, jag är så trött på skiten rent ut sagt. Hoppas dina plantor klarar sig i växthhuset....bubbelplast och fiberduk gör susen! Fina bilder på dina blomster. Kram Helén

  SvaraRadera
 13. Fy så kallt ska sluta klaga vi har ju i alla fall över 10 grader tror det ligger kring 15 grader. Fina blombilder du bjuder på.

  SvaraRadera
 14. Så fina växter du visar! Hoppas verkligen att allt klarar sig i ditt växthus. Du kan väl tända några blockljus på en plåtbricka el dyl där, när temperaturen sjunker ner mot noll. Jag hade ett extra plastväxthus något år och gjorde så och det funkade bra.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 15. ja de klarar sig för jag har en värmare men man bävar ju för att den ska gå sönder.Primula pubescens ' Kusum Krishna'upplever jag är mer åt det lila hållet än blå.Lite svår att fånga på bild bara.

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit