Välkommen hit till min bloggfredag 27 maj 2011

En skönhets förfall och andras vardande

Nu så håller jag på att ordna inför en plantmarknad, eller flera efter varandra kommande. Har beslutat också att ha hemförsäljning i år. Men det är mycket att fixa innan man är där på plantmarknaden, plantor ska märkas upp, bilder ska skrivas ut och lamineras sen ska plantorna stuvas i backar. Ibland funderar man om man inte är riktigt klok som håller på med detta.

Idag så har Blodörten vissnat ner, en skönhets förfall.
Det är ganska vackert även då blommor slutar blomma med alla blad på marken


Andra skönheter som börjat är Ranuncukus amplexicaulis, Daggranunkel. jag är lycklig ägare till två sådana, en har jag fått av Överbölingen (Bengt) och den andra har jag fått av en kompis i BurträskSen väntar jag med spänd förväntan på denna Trillium, det står Grandiflorum på lappen, men eftersom den inte blommat så är jag inte säker på om det är det. Men oj vad jag hoppas att det är det:) Det är en av alla Trillum som överlevt flytten från min gamla trädgård.

Ha det gott!!

9 kommentarer:

 1. Ja tur att du har nya växter se fram emot som ska till att blomma!!! Och tur att du finns för oss som vill hitta nya spännande växter att fylla sin trädgård med!!! Hoppas jag ska hitta dej på nån plantmarknad och jag vill ju förbi dej nån gång i sommar förståss!!!! Sköt om dej Mvh Anna i Gamla

  SvaraRadera
 2. Innan jag hade trädgård var jag inte medveten om att alla steg i ett liv har sin skönhet, som du säger är förfallet ofta vackert - som att sitta på en parkbänk under ett japanskt körsbär som får dig att känna dig som figurant i en vårens snökula.

  Trillium är en ny värld för mig, har just införskaffat min första! Mycket lovande knopp du har där, kikar in snart för att se vad det bidde =)

  SvaraRadera
 3. Din Daggranunkel är väldigt vacker.Vad du jobbar med alla plantor.Hur hinner du med allt?Ha en trevlig helg.Vila lite.

  SvaraRadera
 4. Du beskriver så fint när blodörten vissnat, och visst är den fortfarande vacker. Du är duktig som tänker ha försäljning av plantor även i år.
  Hoppas så att jag träffar dig igen då och kan fynda fler växter som jag gjorde för snart två år sedan. Du har så många spännande och ovanliga växter som jag knappt hört talas om förut.

  Vad har hänt med listan över bloggintresserade?
  Har de bara försvunnit hos oss alla? De syns inte till i min blogg heller.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 5. Att kruka och dona tar ju tid, men vilken glädje att bjuda andra fantaster på. Det gör jag gärna! Synd att jag inte bor närmre för jag anar att du har en hel del kul att byta bort.

  SvaraRadera
 6. Kul att greja är det och brinner man för det är det verkligt roligt.
  Vilka fina blommor och även den falnade är vacker, det är ju så det är. Och Trillium är jag en stor fan av. Hade två med i flytten hit för ca 4 år sedan men den stora 'grandiflorum' har tuppat av så jag har bara en sort, men är glad för den. Den är mindre i både höjd, blad och blomma och inte riktigt lika vitvit som 'grandiflorum'. Hoppas du har den vitvita!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Håller med dig att det är ett fasligt grejande och donande inför växtförsäljningar men hujeda mig vad roligt det är att sälja:)) Vi har varit på växtmarknad idag. Daggranunkeln var väldigt vacker:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Daggranunkeln är ju sååå fin, har ingen själv, men det står på "vill ha" listan. Visst är det mycket jobb med plantor. Jag märkte osså upp mina när jag hade växthuset med fina färgbilder som laminerades. Du kanske bara kan skriva namnet i krukorna och göra ett litet häfte med färgbilder där du kan visa:)//Helén

  SvaraRadera
 9. Hemförsäljning tror jag också är en bra idé men hos mejfår det bli när trädgården är mer "färdig" och inte fullt så många påbörjade projekt överallt.

  Så spännande med trilliumen, hoppas den är så fin som du hoppas, måste visa sen!

  Nej,'Metallica Crispa' du hade kommer inte från mej (:D

  SvaraRadera

Till alla som skriver i min blogg. Tack för din kommentar, den värmer!

Om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress, klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå.
Berit